KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zwolse amateurkunstenaars in beeld tijdens IK TOON

Zwolle – Wil je genieten van amateurkunst bij jou in de wijk? Een sfeervolle poëziewandeling maken in de schermeravond of leren hoe je een professionele video maakt? Het kan allemaal op festival IK TOON tijdens de Week van de Amateurkunst van 21 tot en met 27 mei.

IK TOON – Op de stoep

De aftrap van deze bijzondere week is ‘IK TOON op de stoep’ op zaterdag 21 en zondag 22 mei. Een unieke kans voor Zwolse amateurkunstenaars om bijna op de stoep van hun publiek te spelen. Zij gaan de wijken in met een tractor en platte kar met flink wat strobalen. Grasveldjes en pleinen vormen het podium, strobalen de tribune. Alle acts worden onversterkt opgevoerd. De entree is gratis. IK TOON op de Stoep wordt georganiseerd door Stadkamer samen met Zwolle Unlimited.
Kijk voor alle locaties en tijden van de optredens op iktoonzwolle.nl.

IK TOON – Expo

Speciaal voor de Week van de Amateurkunst exposeren ervaren amateurkunstenaars van kunstinstituut ZINKWIT in Stadkamer Centrum. Bij ZINWKIT krijgt creatief talent de kans hun skills te verdiepen. Dat levert een mooie diversiteit aan kunstniveaus en stijlen op. De expo is van 21 mei tot en met 1 juli gratis te bezoeken tijdens openingstijden van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

IK TOON – PR-workshop, leer een goede video maken

Tijdens de PR-workshop op maandag 23 mei leren leden van verenigingen en stichtingen in Zwolle hoe ze zelf een video maken en deze kunnen inzetten voor PR-doeleinden. De workshop vindt plaats Stadkamer Centrum en start om 19:30 uur. Tijdens de workshop wordt geoefend met het opnemen van video’s, daarom is het verstandig per organisatie minimaal twee leden te laten meedoen. Deelname is gratis. Neem wel zelf een mobiele telefoon en een laptop mee. De workshop wordt georganiseerd door Stadkamer in samenwerking met ZwolleDoet! en Sportservice Zwolle.

IK TOON – Lege stoelen in ‘t park

Genieten van poëzie met de ondergaande zon in Park de Weezenlanden als sfeervol decor. Het kan tijdens IK TOON Poëzie in het Park, georganiseerd door poëziegezelschap Lege Stoelen.
Deelnemers gaan ‘gewapend’ met een routekaart op pad en passeren tijdens hun wandeling zes dichtpunten waar voordrachtkunstenaars eigen werk voordragen. De wandeling begint om 21:00 uur en is rond 22:15 uur afgelopen. Onderweg wordt gepauzeerd voor een hapje en een drankje.

Informatie en aanmelding

IK TOON wordt georganiseerd door Stadkamer samen met verschillende Zwolse samenwerkingspartners. Kijk voor meer informatie en aanmelding voor de diverse activiteiten op iktoonzwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button