Kunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Zwols duo Scott & Young lanceert 1e single en videoclip d.m.v. geslaagde crowdfundingcampagne

Zwolle – Het Zwolse duo Scott & Young zijn een van de weinigen in Zwolle die erin geslaagd zijn een EP opnamen dankzij een succesvolle ‘crowdfunding’ campagne; een campagne waarbij het publiek het opnameproces bekostigd door middel van donaties. ‘What I Am Looking For’ is de eerste single van debuutplaat ‘Floating’, die dit najaar uitkomt. Een zes nummer tellende EP met prachtige luisterliedjes.

Scott & Young neemt je mee naar een plek ver van hier. De prachtige tweestemmige muziek raakt, roert, vloeit, betovert en laat de tijd eventjes doen stilstaan. Indie folk-pop met Scandinavische invloeden en een rauw randje. Pure, eigenzinnige luisterliedjes die veel aan de verbeelding over laten. Twee stemmen die klinken als één: de chemie tussen Scott & Young is onmiskenbaar.

Afgelopen zaterdag lanceerde het duo de videoclip van de eerste single, ‘What I Am Looking For’. Geheel in de Scandinavische stijl opgenomen in de prachtige ongerepte natuur van IJsland, gecombineerd met beelden vanuit de karakteristieke Koepelhal in Tilburg.

De EP wordt op vrijdag 18 november gepresenteerd in poppodium Hedon in Zwolle, waarvoor de kaartverkoop vandaag is gestart. De twee worden speciaal voor deze gelegenheid vergezeld door een grote groep muzikale vrienden. Dus houd 18 november vrij in je agenda en nodig je vrienden uit!

Gerelateerde artikelen

Back to top button