Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Zwollenaren nemen punt mee uit Heerenveen

Heerenveen / Zwolle – Ook na vier wedstrijden in Zwolse dienst is trainer Jaap Stam nog ongeslagen met PEC Zwolle. Op bezoek bij SC Heerenveen is een rake kopbal van Thomas Lam op slag van rust voldoende voor een punt: (1-1).

PEC Zwolle kreeg in Friesland de eerste grote kans van de wedstrijd. Younes Namli slalomde door de Friese defensie, maar zijn schot werd gekeerd door Heerenveen-keeper Warner Hahn. Aan de andere kant waren Michel Vlap (volley over) en Jizz Hornkamp (redding Mickey van der Hart) gevaarlijk.

Het duel was in evenwicht, maar werd na een half uur spelen opengebroken door Vlap. Hij kon de bal in het doel schieten, nadat Van der Hart nog wel redding kon brengen op een inzet van Sam Lammers. In de fase daarna had Heerenveen wat meer initiatief en leek de tweede Friese goal een kwestie van tijd. PEC Zwolle bezweek niet onder de druk en ging bij rust ‘gewoon’ met een 1-1 tussenstand naar binnen.

Mike van Duinen en Lennart Thy verdienden een hoekschop, waarna de bal door Thomas Lam werd binnengekopt, net nadat de vijfenveertig minuten waren verstreken. Direct floot scheidsrechter Danny Makkelie voor de rust.

In de tweede helft gebeurde er minder voor de doelen. Van Duinen kreeg de eerste kans van de tweede helft, maar zijn poging eindigde in het zijnet. Ook Namli kreeg nog een aardige kans, maar hij schoot naast. Heerenveen was minder dreigend, al kreeg het ook twee beste kansen.

Michel Vlap schoot van afstand net over, waar afspelen op de vrijstaande Lammers een logischere optie leek. Stijn Schaars deed eveneens van zich spreken met een vrije trap, die maar rakelings langs de kruising scheerde. De mooiste redding van de avond kwam op naam van voormalig PEC Zwolle-keeper Hahn.

Bram van Polen verlengde een indraaiende vrije trap van Namli met het hoofd, maar Hahn tikte de bal uit de hoek. Zo konden beide ploegen wel leven met een punt. ,,Al denk ik dat als er een ploeg ergens meer recht op had, wij dat zijn geweest. Jammer dat Hahn die bal er nog uithaalt”, vond aanvoerder Van Polen.

Volgende vrijdag wacht voor PEC Zwolle een bezoek in de Hofstad. Het duel bij ADO Den Haag begint om 20:00 uur.

sc Heerenveen – PEC Zwolle 1-1 (1-1).
Toeschouwers: 19.822
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaart: Clement (PEC Zwolle)
sc Heerenveen: Hahn, Hornkamp, Hoegh, Pirie, Woudenberg, Schaars, Rienstra, Vlap, Mihajlovic (60. Johnsen), Lammers (83. Van Amersfoort), Van Bergen
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal, Bouy (70. Flemming), Clement, Namli, Van Crooij (88. Leemans), Thy, Van Duinen (75. Elbers)