Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaar redt eetbare pukkelpompoenen

Zwolle – Frank Aalbers gaat in samenwerking boerencoöperatie de Streekboer duizenden eetbare pukkelpompoenen – die door hagelschade niet verkocht konden worden – in Zwolle aan de man brengen voor 1 euro per stuk. De pompoenen kunnen via de link op facebookface voor 1 euro per stuk besteld worden en op vrijdag 17 november (vanaf 14.00- 16.00), en zaterdag 18 november (vanaf 9.30 tot 15.30 ) opgehaald worden bij het Leger des Heils aan de Dijkstraat 6 in Zwolle. De pompoenen zijn eetbaar en daarnaast ook biologisch.

100.000 pompoenen

Frank Aalbers zag op facebook dat boerencoöperatie de Streekboer voor honderdduizend pompoenen een bestemming zocht. De pompoenen konden niet meer worden verkocht omdat ze uiterlijk beschadigd zijn en dus niet meer aantrekkelijk voor de consument. Omdat de vorst er aan komt dreigen ze kapot te gaan. Frank Aalbers trok zich het lot van de pompoenen aan en wil ze nu redden en tegen een laag prijsje aan de man brengen.

Mensen die pompoenen willen kopen, zijn van harte welkom bij het Leger des Heils, die een ruimte beschikbaar heeft gesteld om de pompoenen te verkopen. Daarnaast krijgen de bezoekers een gratis kopje koffie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button