Nieuws uit ZwolleSport

Zwollenaar Joost Coldenhof wint Obstaclerun in Hoenderloo

Zwolle – Obstaclerun is inmiddels een grote sport en groeit met name in competitieverband. Afgelopen weekend moest er in het Gelderse Hoenderloo een parcours van 6km en 41 hindernissen worden overwonnen. Joost Coldenhoff, atleet van Survivalrun THOR Zwolle, pakte met meer dan een minuut verschil de 1e plaats en lijkt daarmee op koers voor het wereldkampioenschap volgende maand in Canada.

Het parcours in Hoenderloo lijkt vergelijkbaar met die in Canada en dat was de reden voor Joost om juist niet deel te nemen aan de survivalrun in Udenhout maar specifiek te trainen in Hoenderloo door deel te nemen aan de Hoenderrun. Het parcours kende diverse klim- & klauterhindernissen en een enkele technische. Doordat Joost het looptempo hoog hield wist hij met een minuut verschil voor te blijven op de nummer twee, Dennis Modderkolk. Deze deed zijn naam eer aan door na de finish er uit te zien alsof ie zo uit een modderbak kwam.

Van 14 tot 16 oktober 2016 vindt het WK plaats in Blue Mountain Ontario en kent drie categorieën; 3km, 15km en de teamrun. Joost neemt aan alle drie categorieën deel maar moet nog bepalen in welke categorie hij de meeste kansen maakt op de prijzen. Als survivalrunatleet is Joost wel wat gewend en dan met name veel zware en vooral technische hindernissen. Het is verwachtbaar dat er in Ontario ook een paar zeer technische hindernissen bij zijn. De winst in Hoederloo bevestigt de goede vorm.

De trainingsmaatjes van Joost namen afgelopen weekend deel aan de survivalrun in Udenhout. Met recht één van de zwaarste van het seizoen en helemaal om het seizoen mee te beginnen. In het Brabantse Udenhout kwamen diverse atleten van Survivalrun THOR in actie. Chris Boy en Thomas Bervoets wisten net binnen de twee uur te finishen in op de Midden Lange Survivalrun van 12km. Door blessures en trainingsachterstand wist Dries Kelderman als kampioen veteranen van vorig seizoen niet binnen de twee uur te finishen.

De Lange Survival Run, de koningsklasse van de Survivalrun, in Udenhout maakt haar faam als extreme zwaar weer waar. Over een parcours van 18km moesten de atleten erg veel combinatiehindernissen overwinnen. Dit zijn technisch moeilijke hindernissen achter elkaar waarbij je vaak alleen je armen mag gebruiken. Jaap Huurman had dit keer niet de nodige vorm en had meer dan 3 ½ uur nodig. Ondanks het versterkte deelnemersveld wist Thoriaan Michiel van Deursen als 20e te finishen. Alexander van Dalfsen deed het zelfs nog iets beter door 30sec sneller te finishen op uiteindelijk een 18e plaats.

Bij survivalrun THOR Zwolle kan je perfect trainen voor zowel obstaclerun als survivalrun. Aankomend weekend nemen veel obstaclerunners deel aan de mudrun in Biddinghuizen en gaan de atleten van de Korte Survivalrun naar Enschede voor hun 2e wedstrijd van het seizoen.