112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle zit potdicht; code Oranje

Zwolle – Er is sprake van zeer dichte mist in Zwolle en omgeving. Vanaf de jaarwisseling nog verder teruglopend naar plaatselijk minder dan 10 meter. Het KNMI geeft daarom Code Oranje af voor alle noordelijke provincies, inclusief Overijssel.

Leonie uit Stadshagen meldt via Twitter “In Zwolle zit het echt potdicht nu. Je kunt nog geen 2 meter voor je kijken. Om benauwd van te worden”. Ook John van Boven geeft melding van zicht van minder dan 10 meter. “Potdichte mist hier. Het appartementengebouw 10 meter verderop is niet meer te zien.”

Ook vanuit Zwolle Zuid komen meldingen binnen van zeer dichte mist.

In de provincies Lelystad en Friesland is het busvervoer van Arriva inmiddels gestaakt. Helmich Lubbers geeft als tip om de navigatie aan te zetten zodat je weet waar je bent.

Rijkswaterstaat adviseert iedereen om vooral niet de weg op te gaan als dat niet hoeft. ‘ Moet je toch de weg op? Pas dan je rijstijl aan.’

Lang gelden in 1993 was er op oudejaarsnacht ook sprake van zeldzaam dichte mist. Het was toen ook glad op de wegen. Er waren toen 8 doden en meer dan 100 gewonden in het verkeer te betreuren. Ook in 2008 kwam het een keer voor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button