KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Zwolle verbindt ambities aan elkaar in Public Affairs agenda

Zwolle – De groeiopgaven van Zwolle, met de complexe vraagstukken voor de stad, kan en wil zij niet alleen vormgeven. Oók dat doet de stad samen met de inwoners en partners, in Regio Zwolle, maar ook met de Provincie Overijssel, verschillende departementen en in Brussel. Om te kunnen benoemen wat daarbij de grootste opgaven en prioriteiten zijn, is de PA-agenda (Public Affairs Agenda) opgesteld.

Burgemeester Peter Snijders meldt in een nota aan de Gemeenteraad van Zwolle dat ondanks het ontbreken van zo’n agenda met het enthousiasme en de proactieve houding van bestuurders en ambtenaren mooie resultaten zijn  bereikt. Er zijn veel contacten gelegd, maar om Zwolle in de toekomst nog beter op de kaart te zetten en meer kansen te benutten is een meer strategische versteviging en betere onderlinge afstemming nodig. Met
deze agenda heeft Zwolle een instrument om te kunnen sturen op de lobbyinzet en om meer gezamenlijk
en gecoördineerd op te treden en te netwerken, samen met partners en de Gemeenteraad.

Deze PA-agenda biedt daarmee tevens een handvat voor het nieuwe College. De hoofdambities van de PA-agenda zijn dat Zwolle zich (samen met Regio Zwolle) wil ontwikkelen tot de vierde Economische topregio van Nederland en demo-delta van de Brede Welvaart in Nederland en zich daarnaast wil profileren als klimaatbestendige groeiregio. Om deze ambities te verwezenlijken zijn vijf lobbyprogramma’s opgesteld namelijk: Verstedelijkingsopgave, Bereikbaarheid, Energietransitie, Klimaatbestendige groeiregio en Vitale stad.

De PA-agenda is een dynamisch document en kan continu veranderen door veranderende omstandigheden, maar Zwolle kan erdoor meer bereiken en haar positie verbeteren. De PA-agenda verbindt de strategische ambities van de stad integraal aan elkaar en is daarmee sturend voor de inzet van de stad.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button