Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle krijgt Landmark #OPGEZWOLLE

Zwolle krijgt een landmark #OPGEZWOLLE. Een reizende landmark dat van, voor en door de stad wordt ontwikkeld. Op de 75-jarige bevrijdingsdagvan Zwolle, 14 april 2020, wordt deze onthuld door Rico en Sticks.

Die onthulling gaat plaatsvinden op het water en rond 5 mei is landmark het middelpunt van Bevrijdingsfestival Overijssel tegenover het Parkpaviljoen.

Naast dat de landmark in het teken staat van het vieren van de vrijheid is het ook van blijvende waarde. Het straalt een stuk trots uit, aldus de organisatie.

“Als inwoners en ondernemers van Zwolle zijn we trots op de ontwikkelde infrastructuur die na de Tweede Wereldoorlog tot stand is gekomen; de groei van de stad en de ruimte. Dat Zwolle wordt gezien als knooppunt en studentenstad. Dat Zwolle vernieuwingen biedt maar het historisch karakter behoud. Zwolle straalt trotse groei uit! Economisch, cultureel, logistiek, toeristisch, om te wonen, te werken en … te genieten.”

Om 75 jaar vrijheid te vieren krijgt Zwolle een Landmark. In 75 jaar is Zwolle gegroeid tot wat het is … een vrije stad … en dat mogen wij vieren!

Opgezwolle

Opgezwolle was een Nederlandse rapformatie uit Zwolle bestaande uit rapper Sticky Steez, rapper Phreako Rico en de dj/producer Delic. De groep werd rond 1998 gevormd en bracht in 2001 hun debuutalbum Spuugdingen op de mic uit. Ze tekenden een contract bij het nederhoplabel Top Notch en vormden in 2002 een groep met DuvelDuvel, genaamd Opgeduveld. In 2003 verscheen hun tweede album Vloeistof. Samen met Jawat!, DuvelDuvel, Typhoon en Kubus ging de groep op de Buitenwesten tour. Het derde album Eigen Wereld verscheen in 2006 en werd in 2016 door de stemmers op hiphopinjesmoel.nl verkozen tot ‘Het Hardste Hiphop Album van de Lage Landen’. Eind 2007 ging de groep uit elkaar, waarna Sticks en Rico beiden verder gingen met solo projecten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button