EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle gaat werken aan start-up klimaat

Zwolle – Zwolle is een economisch succesvolle stad. Op het gebied van start-ups zou echter nog wel wat meer mogen gebeuren. Dit stelden de SP, D66, Swollwacht, ChristenUnie, VVD en Fractie Cetin maandagavond in de gemeenteraad. De ingediende moties voor bevordering van de kennisdeling en mogelijke bemiddeling in bedrijfsruimte zijn beiden aangenomen.

Kennis delen via Start-up bijeenkomst

Zwolle moet meer als kansrijke start-up regio erkent worden. Daarnaast zien de partijen graag dat de synergie tussen de startende ondernemers, onderwijs, bedrijfsleven en overheid  optimaal worden benut. De gemeente zou hierin een coördinerende rol kunnen gaan spelen door de start-up community de kans te geven zich met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld door de organisatie van een Start-up weekend, -bootcamp of -accelerator.

Bemiddeling in bedrijfspanden

Daarnaast willen de partijen dat  het college gaat onderzoeken of Zwolle wat kan doen op het gebied van huisvesting. Een bemiddelende rol vanuit de gemeente tussen onderwijsinstellingen en vastgoedeigenaren zou mogelijk bijdragen aan het vinden van een passend, al dan niet tijdelijk, bedrijfspand. Nu geven onderwijsinstellingen  aan dat het voor nog studerende of net-afgestudeerde start-ups lastig is om ruimte te vinden. Juist het vinden van een goede ruimte kan cruciaal zijn om in Zwolle te blijven of Zwolle juist als vestigingsplaats te kiezen.

Start-up

Een start-up is een bedrijf met een innovatief idee  gemaakt met nieuwe technologieën. Het product dat gemaakt wordt is schaalbaar en herhaalbaar. Dit betekent dat het product één keer wordt gemaakt en steeds opnieuw kan worden verkocht. Gemakkelijker en voordeliger omdat niet voor elke afnemer een ander product gemaakt hoeft te worden.

Onder start-ups behoren bijvoorbeeld makers van app’s od 3D-printer producten. Vaak zijn voor de mondiale groei vaak aanzienlijke investeringen nodig.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button