EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle derde UberEats stad van Nederland

Zwolle – Een Big Mac of een tapasschotel bestellen en die vervolgens thuisbezorgd krijgen. Dat kan vanaf dit weekend in Zwolle via UberEats. De maaltijdbezorgservice, bekend van de Uber taxi’s.

Mensen die gebruik willen maken van de bezorgservice moeten de UberEATS-app downloaden. Na het invullen van de postcode van je bezorgadres krijg je een lijst met restaurants die via Uber laten bezorgen. De dienstverlening geldt nog niet voor heel Zwolle. Zit je aan het randje van Stadshagen of Zwolle Zuid, dan zit je net buiten het bezorggebied van de maaltijdservice.

Naast de McDonald’s kan er straks ook besteld worden bij een aantal kleinere speciale restaurants in Zwolle. Henriëtte van der Kolk van Tapasbar La Bodega is één van die gelegenheden die benaderd is door Uber om mee te doen. Ze denkt zeker dat ze het echt goed gaan doen in Zwolle: “Ik dacht gewoon gelijk, dat klinkt goed! Het zit goed in elkaar, het is wereldwijd. Het bestaat al heel lang. Mijn zusje woont in Amsterdam en die kookt al jaren niet meer. Die bestelt alleen nog maar via UberEats.”

De eigenaresse van Bodega verwacht eerst nog wel wat rustige uren te hebben. “Dat moet zich gaan ontwikkelen. Mensen moeten er bekend mee raken.” Toch heeft ze er voor gekozen om niet eigen bezorgers te gaan inzetten. “Als je dat allemaal zelf in handen hebt, betekent dat extra kosten, extra werk.”

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Ondanks de soms negatieve ervaringen van mensen met Uber Taxi is Van der Kolk niet bang om met UberEat te gaan werken. “Het is wel gekoppeld natuurlijk aan de naam. Maar UberEats is ook wel weer een opzichzelfstaand iets. We hebben geen Uber taxi’s hier. Maar UberEats komt wel. Ik denk dat de naam Uber bij mensen wel bekend in de oren klinkt. De ene heeft een positieve ervaring met Uber Taxi, de andere wat minder.”

Naast Amsterdam en Rotterdam wordt Zwolle de derde UberEATs stad van Nederland. UberEATs valt onder Uber.

tekst gaat verder onder de foto

Over Uber – Veruit de belangrijkste activiteit van Uber is het regelen van personenvervoer. Via de Uber app worden klanten in contact gebracht met taxichauffeurs. Dit onderdeel levert veruit de grootste bijdrage aan de omzet, US$ 9,2 miljard in 2018. Uber krijgt ongeveer een kwart van de totale omzet die de chauffeurs genereren, de waarde van de taxidiensten in 2018 was in totaal US$ 41,5 miljard. Twee andere activiteiten zijn Uber Eats en Uber Freight. Uber Eats bestaat sinds 2015. Het maakt zelf geen maaltijden, maar heeft relaties met 220.000 restaurants die voor de thuisbezorging gebruik maken van Uber Eats. Uber Freight brengt bedrijven met vracht in contact met transportbedrijven op een vergelijkbare wijze als Uber regelt voor personen. Per 31 december 2018 had het 22.263 medewerkers, waarvan 5459 in Onderzoek & Ontwikkeling en 1951 mensen hielden zich bezig met verkoop en marketing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button