112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

44-jarige man overleden bij schietincident op parkeerterrein Aldi Zwolle

Zwolle – Een 44-jarige Zwollenaar is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een schietpartij op de parkeerplaats van de Aldi in de wijk Aa-landen in Zwolle. Dat heeft de politie bevestigd. Een andere man is aangehouden als verdachte.

Volgens getuigen reed een zwarte Mercedes met hoge snelheid tegen een grijze Volvo aan, die daardoor tegen een paal van het luchtalarm botste. Vervolgens werden er meerdere schoten afgevuurd op de bestuurder van de Volvo, die ter plekke overleed. In de voorruit van de auto waren zeker zes kogelgaten te zien.

Type your text here

De politie was snel ter plaatse en heeft de omgeving afgezet voor onderzoek. Ook zijn er zichtschermen geplaatst om het slachtoffer aan het zicht te onttrekken. Met behulp van een politiehelikopter en arrestatieteams is een verdachte opgespoord en aangehouden in de buurt. De aangehouden verdachte is een man van 42, eveneens uit Zwolle. De toedracht van het incident is nog onduidelijk. “We begrijpen dat er veel vragen zijn over wat er precies gebeurd is. Dat vraagt om nauwkeurig en uitgebreid onderzoek, en maakt dat we daar op korte termijn maar weinig over kunnen zeggen. “, aldus de politie. De supermarkt is gesloten.

De politie doet een oproep op het social media kanaal x.com : “Gezien het tijdstip en de locatie zijn er veel mensen die het hebben zien gebeuren. Als mensen nog geen contact met ons hebben gehad, spreken we graag met ze.”

Busvervoerder EBS / RRReis meldt dat de Aa-landen tot het einde van de dienst niet meer aangedaan worden door lijn 2 en 4.

Gerelateerde artikelen

Back to top button