Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Make-over Azaleapark gestart: bloemenslinger en multifunctioneel sportveld

Zwolle – Het Azaleapark in de wijk Assendorp krijgt een make-over. Er komen nieuwe paden, het wordt groener en er kan straks volop gespeeld worden. Ook komt er een waterberging om hoosbuien op te vangen. Buurtbewoners hebben volop meegedacht met de gemeente hoe dat nieuwe park er uit moet zien. Deze week zijn de werkzaamheden gestart.

Het middelpunt van het nieuwe Azaleapark wordt een verdiept multifunctioneel sportveld (basketbal / voetbal). Bijzonder is dat het sportveld ruim 500 kuub water kan bergen. Is er een hoosbui dan wordt het water opgevangen onder het veld waarna het geleidelijk aan in de grond wordt afgevoerd. Het moet in de toekomst wateroverlast in de wijk Assendorp voorkomen.

Natuurlijke speelplekken

Naast het multifunctionele verdiepte sportveld komt er een speelroute door het park. Op zes plekken kunnen kinderen straks spelen op natuurlijke speeltoestellen. Een slingerend wandelpad gaat de verschillende plekken in het park verbinden.

Bloemenslinger

De buurt wilde graag bloemen in het park daarom loopt er straks naast het pad een lint aan bloemen. Bloemensoorten die de buurt zelf heeft uitgekozen vanaf een lijst met allerlei soorten. Het park wordt sowieso veel groener. Naast de bestaande aanplant komen er nieuwe groenvakken met beplanting in het midden van het park maar ook langs de bestaande hagen. Dit groen moet naast een plezierige aanblik ook verkoeling brengen in de wijk die veel last heeft van hitte tijdens zonnige dagen.

De herinrichtingswerkzaamheden duren tot begin volgend jaar. In april 2023 gaat de ROVA het groen planten.

Bloemenslinger. De buurtbewoners hebben voor het grootste gedeelte zelf de bloemen gekozen die ze in hun park wilden hebben. Beeld: uit Ontwerp Azaleapark
Beplantingsplan van de gemeente Zwolle.
Herinrichting Azaleapark gestart – Foto © RTV Focus Zwolle
Herinrichting Azaleapark gestart – Foto © RTV Focus Zwolle
Herinrichting Azaleapark gestart – Foto © RTV Focus Zwolle
Herinrichting Azaleapark gestart – Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button