Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zondagmiddag Bandrevival in Hedon

Oude herinneringen ophalen en nieuwe maken


Zwolle – Een broedplaats van talent, zo mag je Hedon best noemen. Heel veel artiesten en initiatieven ontstonden namelijk daar. En met ‘daar’ bedoelen we in dit geval niet het huidige Hedon (waar ook prachtige dingen gebeuren en ontstaan) maar het oude gebouw. Dat stond wat meer naar de Rembrandtlaan gericht op ongeveer de plek van de huidige parkeerplaats. Voor iedereen die daar nog herinneringen aan heeft, of voor wie nieuwe herinneringen wil creëren, is er aanstaande zondagmiddag een reünie in het nieuwe Hedon onder de naam:  Hedon present Bandrevival.

De Bandrevival wordt georganiseerd door de leden van de groep ‘Hedon Reunie 1973-1993’, bestaande uit vrijwilligers die in de periode werkzaam waren voor het toenmalige jongeren- en activiteitencentrum.

Drie van hen, Luuk, Micha en Cobie,  schoven aan in Studio Stadkamer Weekend en vertelden al voluit over het hoe en waarom van de reünie. Het interview met hen staat hierboven. Op de Facebookpagina ‘Hedon Reünie 1973-1993’ vind je veel meer infomatie en heel veel van de door Cobie gemaakte foto’s. 

Het is alweer de 3e Reüniemiddag. Wederom met een afwisselend programma met voor ieder wat wils. Vier goede, entertainende acts zijn gestrikt die bovendien een mooi beeld geven van muzikaliteit uit de voorbije Hedon jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw. De bands spelen in de grote zaal, waar iedereen welkom is, ook als je geen vrijwilliger was van het oude Hedon maar gewoon een lekkere muziekmiddag wilt meemaken.

Het ‘oude’ Hedon zag er heel anders uit dan de huidige poptempel. ©Cobie Uiterwijk

Het totale programma ziet er als volgt uit:
Grote Zaal
13:30 uur – Reunion (Jimmy Hielkert & friends)
14:30 uur – Rudeness Empire
15:30 uur – Quasimodo (spelen hun op een-na-laatste concert)
16:30 uur – Not The John Wayne Orchestra

Foyer (in de pauzes van Grote Zaal)
DJ’s Rudy Vermeulen en Richard Lodder

Luuk Toering verzorgt deze avond de lightshow/visuals, DJ Richard Lodder zorgt voor swingende muziek voor en na de shows en Wouter Steenbergen zal als fotograaf aanwezig zijn om alles vast te leggen.

© Cobie Uiterwijk

Gerelateerde artikelen

Back to top button