SportVV Berkum

Berkum naar hekkensluiter De Esch

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij De Esch dat, na twee achtereenvolgende promoties, nu op de laatste plaats van de 1e Klasse D bivakkeert en dus snakt naar herstel.

“De Esch heeft het moeilijk in deze klasse, maar in hun spel schijnt de laatste weken wel verbetering te zitten,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “In het verleden hebben wij te vaak punten verspeeld in dit soort wedstrijden en dat kwam ons later duur te staan. Dat moeten we goed voor ogen houden, we mogen nóóit meer iemand onderschatten.”

Zware tijden

De Esch pakte vorig seizoen zijn tweede kampioenschap op rij maar in de eerste klasse braken vervolgens zware tijden aan voor de Tukkers. Van de 12 duels werden er liefst 11 verloren, waardoor de situatie voor de Oldenzaalse ploeg nú al hachelijk lijkt. De Esch won maar één wedstrijd en opvallend genoeg was dat bij het sterke DUNO. In september werd het in Doorwerth 1-2 voor De Esch, maar daarna was het steeds kommer en kwel voor het team van coach Erik Hazewinkel.

Ook vorige week leverden de Oldenzalers de punten in bij Go-Ahead Kampen, dat echter de nodige moeite had om de punten over de streep te trekken. De Esch nam al binnen 10 minuten de leiding en dat was een ongekende weelde voor de Tukkers. Erik Bos vond de vrijstaande Koen Vehof, bij De Esch al jaren goed voor veel goals, en die zette de verrassende 0-1 tussenstand op het scorebord. Go-Ahead maakte echter al vóór rust gelijk en kwam halverwege de tweede helft op 2-1. De Esch kreeg ook toen nog kansen op een punt, of zelfs meer, maar de invallers Tomas Elbersen en Bram Bos slaagden er niet in om die mogelijkheden te verzilveren.

Remise in topper

Koploper Berkum speelde afgelopen zaterdag in de topper van 1D met 1-1 gelijk tegen achtervolger Bennekom, een resultaat waar beide ploegen na afloop mee konden leven. Na een sterke openingsfase van de Zwollenaren nam Bennekom het initiatief over en de bezoekers kwamen kort voor rust met 0-1 voor. Berkum bleef echter knokken en was in het tweede bedrijf ook de bovenliggende partij, al duurde het tot een kwartier voor tijd voor Youp Kok de verdiende gelijkmaker scoorde. Berkum bleef daarmee bovenaan de ranglijst van 1D, al kroop de concurrentie akelig dichterbij. De voorsprong van de ploeg van trainer Arno Hoekstra op WHC bedraagt nog maar één puntje, terwijl de marge ten opzichte van DUNO en Bennekom slechts twee punten groot is.

Berkum zal het duel bij De Esch, het laatste vóór de winterstop, dus moeten winnen om de eerste competitiehelft in stijl af te sluiten. Tegenstander De Esch vecht nú al zo’n beetje voor zijn laatste kansen op lijfsbehoud en zal zich, zeker in eigen huis, dus niet zonder verzet naar de slachtbank willen laten leiden.

De wedstrijd De Esch-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Paul Lips uit Delfzijl, die op Sportpark De Weschterik aan de Operalaan in Oldenzaal op het vroege tijdstip van 14.00 uur af zal laten trappen.