Entertainment nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Zoek de straat’ populaire corona-bezigheid in Zwolle

Zwolle – Weet je  waar de Luttenbergstraat ligt? Of in welke wijk van Zwolle je de Marjoleinweg kunt vinden?  Wouter van Dijke, Utrechtse Datajournalist heeft een nieuw spelletje bedacht om je stratenkennis te testen. Het spel, met de naam ‘Zoek de straat’,  gaat inmiddels viraal over de verschillende sociale media kanalen. Ook Zwollenaren doen mee en delen hun hoogste score veelvuldig op de sociale media.

De spelregels zijn eenvoudig. Na het invullen van je plaatsnaam krijg je een eerste straatnaam te zien die je dan moet aanwijzen op een blinde kaart. Na 10 straatnamen geeft het spel je de eindscore en weet je hoe goed je de straten kent in jouw stad. En uiteraard kun je dat dan delen op bijvoorbeeld Twitter. Want wie wil nou niet de beste straatnamenkenner zijn van jouw stad.

Zwolse straatnamenkenners

Zo ook Wichert aan het Rot die inmiddels twee keer met het spelletje heeft meegedaan. De oude kaasboer uit Zwolle wist het tot 873 punten te schoppen na inmiddels drie keer spelen. Martijn Ganzevles en Niels Lode voeren de lijst in Zwolle aan met 887 punten. Over heel Nederland is de hoogste score 900 punten.

Het spel, dat afgelopen zondag live ging,  kan gespeeld worden in totaal 26 steden waarvan Zwolle er dus 1 is. Ontwikkelaar Van Dijke kwam op het idee na zijn verhuizing naar Utrecht. Als hij mensen moest vertellen waar hij woonde bleek dat ze vaak niet wisten waar de straat was. Pas als hij een hoofdstraat in de buurt noemde wisten ze in welke richting ze moesten denken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button