Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Dit wordt het weer tijdens oud en nieuw

Zwolle – De kans op een natte jaarwisseling is vrij groot. Dat voorspelt Weeronline op haar website.

Oudjaarsdag wisselvallig

Volgens Weeronline wordt het weer tijdens oud en nieuw beïnvloed door een wisselvallige stroming. Dat betekent dat er op oudjaarsdag flinke buien kunnen vallen, soms met veel regen. Een paraplu is dan handig om mee te nemen, maar houd deze goed vast. Er staat namelijk een stevige wind, die ook het afsteken van vuurwerk gevaarlijk kan maken.

7 tot 10 graden

De temperatuur ligt op oudjaarsdag tussen 7 en 10 graden, een stuk lager dan vorig jaar toen er meerdere warmterecords werden verbroken. Het was toen maar liefst 6 tot 8 graden warmer volgens Weeronline: ‘De warmste decemberdag en januaridag ooit gemeten.’

Jaarwisseling: buien rond middernacht

Rond de jaarwisseling is het nog onzeker of het droog blijft. Er is een grote kans op buien, die misschien precies rond middernacht overtrekken. Het is dan vrij fris met 4 tot 8 graden, dus trek een warme jas aan met een capuchon. De wind kan ook nog flink aanwezig zijn, wat het buiten zijn minder aangenaam maakt.

Nieuwjaarsdag; regen en wind

Op nieuwjaarsdag verandert er weinig aan het weerbeeld. Het blijft wisselvallig met regen en wind. Het nieuwe jaar begint dus net zo nat en onstuimig als het oude jaar eindigt.

Bron: Weeronline

Gerelateerde artikelen

Back to top button