EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zo gaat de Zwolse horeca de coronaregels handhaven

Zwolle – Vanaf zaterdag gaan de nieuwe coronamaatregelen in. De bestaande regels worden flink aangescherpt, straks is ook het coronatoegangsbewijs verplicht als je op binnen- en buitenterrassen wilt gaan zitten. Wat vindt de Zwolse horeca van de nieuwe maatregelen en hoe gaan ze dit handhaven?

Refter: ”Een stukje gastvrijheid moet blijven”

Kevin ”Ik had gehoopt dat we er allang vanaf zouden zijn, iedereen volgens mij, maar dat zijn we gewoon nog niet. Waar het mee valt of staat, is of het gecontroleerd wordt in de horeca of niet. Ik denk dat we allebei weten dat je vaker wel naar binnen kan dan niet, zonder controle. Daar gaat het fout denk ik. En uiteindelijk gaat iedereen weer huilen als we weer dicht moeten, terwijl we dat ook een beetje in eigen hand hebben. We hebben een verwarmd terras voor de komende tijd. We zijn nog intern aan het overleggen hoe we daar gaan controleren. Bij elke zaak is het lastig om personeel neer te zetten die alleen dat doet, qua tekorten. Een stukje gastvrijheid moet blijven. Dat we controleren, maar dan wel op de juiste manier.

Eetcafé De Kleine: ”We scannen iedereen die binnenkomt”

Thomas: ”Eigenlijk verandert er voor ons niet zoveel. We scannen iedereen die binnenkomt. En straks komt het terras er nog bij. Het is een beetje opletten dat we iedereen zowel binnen als buiten kunnen zien. Het terrasseizoen is bijna voorbij, ik heb buiten nog een paar tafeltjes. Ik verwacht daar niet zoveel problemen mee.”

Ensemble Gastro & Bar: ”Niet veel gedoe”

Michelle: ”Wij gaan gewoon door waar wij mee bezig waren. Het terras hebben wij niet open, het is al veel te koud daarvoor. Wij gaan verder met de QR-codes scannen en zijn daar eigenlijk best wel blij mee. Mondkapjes hoeven niet omdat we met die QR-code werken, dat is voor ons een hele grote win. Ik ben wel positief gestemd. De QR-code scannen verloopt goed bij de gasten, we hebben niet veel gedoe.”

Belgische Keizer: ”We houden ons aan de regels”

Bianca: We gaan ons gewoon aan de regels houden. Meer kunnen we ook niet doen.

Lekker Zwols: ”Ik word daar wel gek van”

Thijs: ”Zoveel mensen zitten er niet meer op het terras. Ik ben blij dat de 1,5 meter niet meer wordt ingezet. Het personeelstekort heb ik gelukkig net weer een beetje op kunnen lossen. Het ziet er nu niet goed uit. Ik ben bang dat er meer restricties aan zullen komen of dat we zelfs dicht moeten. Moet ik dan mijn personeel er weer uit gooien? Ik word daar wel gek van.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button