Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Zilveren Camera expo bij Harculo; Foto Positie Omtzigt, functie elders

Zwolle – De Zilveren Camera 2021 doet voor de vierde keer de stad Zwolle aan. Een reizende foto-expositie van Nederlandse fotografen. Deze keer te zien op een unieke cultuurhistorische locatie, de oude Centrale Harculo in Zwolle-Zuid.

De winnaar van de Zilveren Camera 2021 is Bart Maat, fotograaf bij het ANP, voor zijn foto Positie Omtzigt, functie elders. Een iconische foto van minister Ollongren, die wegens corona het Binnenhof snel moest verlaten, terwijl er een kabinetscrisis aan de gang was. Op 12 september komt Bart Maat over zijn werk vertellen tijdens de expositie.

©Bart Maat- Positie Omtzigt, functie elders. Winnende foto Zilveren Camera 2021.

De expositie de Zilveren camera is nog tot en met 2 oktober 2022. Entree Zilveren Camera en Verhalen van Harculo € 5,00

Zilveren Camera info
De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Jaarlijks kunnen beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en in Nederland gevestigde fotografen met een andere nationaliteit hun werk inzenden. Fotografen die inzenden voor de Zilveren Camera wedstrijd kunnen bij hun inzending aangeven of ze tevens willen meedingen naar diverse bijzondere prijzen die worden toegekend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button