Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ziggo staakt doorgifte analoge televisie in Zwolle

Zwolle – Het analoge televisiesignaal van Ziggo is sinds vandaag op zwart in Zwolle. Afgelopen nacht heeft Ziggo het analoge televisiesignaal in de regio gestaakt en kan er alleen nog via het digitale signaal naar televisie worden gekeken. Luisteren naar de radio via het analoge signaal blijft voorlopig nog wel mogelijk. Analoog TV kijken is sterk verouderd. Ook vraagt het signaal twee keer zo veel bandbreedte als normaal. Reden voor Ziggo om de stekker eruit te trekken en klanten over te zetten naar digitale televisie.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken.

Klanten die de voerstap maken naar de digitale tv hoeven niet meer te betalen. De abonnementskosten blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Klanten hebben een brief of e-mail ontvangen waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet de aanbieder extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Meer regio’s

Ook in Alphen aan den Rijn is sinds afgelopen nacht het analoge Ziggo-kanaal niet meer beschikbaar. Binnenkort wordt ook in Sneek, Hilversum en Roosendaal het analoge televisiesignaal uitgeschakeld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button