Nieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Zet je licht aan!’ tags op Twistvlietpad Zwolle

Zwolle – Graffiti spuiten in het holst van de nacht. Criminele activiteiten? In dit geval zeker niet! De wijkagenten van Zwolle West waren donderdagavond flink in de weer met de gele spuitbus voor de ANWB actie ‘Zet je licht aan’. Op het Twistvlietpad in Stadshagen werd met een sjabloon een gele reflecterende smiley gespoten samen met de tekst ‘Zet je licht aan’.  Een oproep aan de fietsers om met deze donkere dagen het licht aan te zetten.

De actie is een landelijk initiatief van de ANWB in samenwerking met scholen, verenigingen, politie, gemeenten en ANWB-leden. Met de tags op de fietspaden moeten fietsers aangespoord worden om hun licht aan te zetten. 67% van de Nederlanders heeft wel eens een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. En de kans op een aanrijding neemt met 20 procent af bij juiste fietsverlichting. Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áánzetten.

De tags worden gespoten met uitwisbaar spuitkrijt  op drukke punten. Het is ongeveer twee weken zichtbaar. Daarna verdwijnt het weer. Normaal hebben ongeveer 4 op de 10 fietsers hun licht aan. Na het lezen van de tekst ‘Zet je licht aan’ blijkt dat 6 op de 10 fietsers te zijn.  De smiley geeft mensen het gevoel dat hun gedrag wordt beloond.’

;

Gerelateerde artikelen

Back to top button