KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Save the date: Hanzesymposium Zwolle

Zwolle – De Hanze in de spotlight! Het Hanzesymposium Zwolle geeft een podium aan de allernieuwste inzichten uit het internationale Hanzeonderzoek. Men presenteert nieuwe vondsten uit ‘Nederlandse’ bronnen en de onderzoekers gaan samen het gesprek aan: hoe vertellen we het verhaal van de Hanze aan alle geïnteresseerden?

De Hanze is een thema dat zowel onderzoekers als het brede publiek al heel lang fascineert. Bijna 200 steden, een historie van bijna 500 jaar, aanwezig in bijna heel Europa: hoe kon deze netwerkorganisatie van kooplieden en hun steden functioneren?… Handel, diplomatie, conflictbeheersing, mobiliteit, wegennetwerken, handwerk, kunst, communicatie, taal, scholing: ze waren allemaal belangrijk voor de hanzeatische verbindingen tussen regio’s. Een van die regio’s was het gebied Kampen – Zwolle – Deventer, een belangrijk scharnier tussen Oost- en West-Europa.

Podium

Bezoekers van het symposium gaan niet alleen veel horen over de Hanze, maar kunnen de Hanze ook gaan proeven én fysiek beleven!

De voertaal van het symposium is Nederlands, met een uitstapje naar het Engels. Het definitieve programma maakt men in juni bekend, vanaf dan kan iedereen zich ook aanmelden. Wees er snel bij want het aantal plekken is beperkt.

Het Hanzesymposium Zwolle wordt georganiseerd door Collectie Overijssel en is onderdeel van het Hanzejaar Zwolle, een jaar vol cultuur en activiteiten op iconische locaties in de stad. Bekijk het volledige programma van het Hanzejaar op www.hanzejaar-zwolle.nl

7 & 8 september 2023, Theodorakapel Zwolle

Bron
collectie overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button