Nieuws uit ZwolleSport

WVF verliest in Wierden van SVZW met kleinst mogelijke verschil 1-0

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen moesten onze jongens naar de Wierdense zwaluwen. Onze jongens hadden de avond daarvoor een prima avond beleefd in de vorm van de bruiloft van teamgenoot Rob Meijerink. Vanaf deze plek ook de hartelijke gelukwensen voor het bruidspaar.
Bij de eerste aanval van de thuisploeg kwam een hoge voorzet waarop Mike luid riep dat de bal voor hem was maar hij kwam bedrogen uit. Hoogspringend werd de bal onderschept door een Wierdenaar, waarbij appel voor hands werd weggewimpeld door scheidsrechter Beltman, en wist Maarten Jansen al snel de 1-0 op het scorebord te zetten.

WVF was wakker geschud en was zich bewust dat de thuisploeg nog streefde naar de 3e periodetitel.
Ondanks de waarschijnlijke sapjes van de feestavond daarvoor werd er vervolgens goed opgepakt door onze mannen. Mike moest nog enkele malen in actie komen maar deed dat met verve. De aanvallen van WVF kregen ook meer dreiging en met name Muhittin was voortdurend actief en aanspeelbaar. Dezelfde Mutti werd in het nauw gebracht en speelde wat ongelukkig terug en via Dion werd het vervolgens een corner. Oud prof Ruud ter Heide kleunde er regelmatig in bij de duels en versierde regelmatig dat hij de bal mee kreeg. De aanvalsdrift van Wierden vervlakte en er kwamen geleidelijk diverse foute passes. WVF leek kort voor rust te gaan scoren na breedleggen door Richard Bouwmeester op Kristian Bril, maar de inzet van deze laatste was te zwak om keeper Achterhoek te verrassen.

Na de thee kwam direct Hessel Berends voor Kristian Bril. Er kwam meer vernunft in de aanvallen en het was dat de kansrijk vrijgespeelde Hessel niet goed aflegde en kort daarna zijn schot gekeerd zag tot corner anders was de gelijkmaker er geweest. Na circa 60 minuten kwam Wierden door het centrum en volgde een snoeihard schot maar Mike pareerde fantastisch. Richard’s vrije trap kort daarop werd helaas geblokt. Hessel werd teruggefloten door de leidsman en werd beloond met geel voor het demonstratief hard tegen de grond laten stuiten van de bal. De actieve Bas Bouwhuis schoot kort daarop maar rakelings over het doel. De ploeg besefte dat er best wel wat te halen was vanmiddag.
Na wissels van Lennart Bril en Hans Kamping voor Elroy Modderman en Michel Koning werd getracht nog meer druk te zetten. De actieve Jeroen van Brummen passte prima op Muti maar diens inzet belandde ook niet tussen de palen. Wierden kwam nog gevaarlijk door over links maar de daarop volgende kopbal van Prumers werd door Mike opnieuw prachtig uit het doel geranseld. In de slotfase gingen de gastheren nog 2 keer over de schreef en werden beloond met geel.  Waar de laatste kans nog voor Wierden was werd er niet meer gescoord. Een wat wrange conclusie was dat het vreemde openingstreffer nu beslissend bleek!
Volgende week de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse thuis tegen Drachtster Boys. De mannen  van Freddy Smit en Roy Dusink stellen uw aanwezigheid voor deze “uitzwaaiwedstrijd” zeker op prijs !!

Bert Kamerman

Karakteristieken:

Scheidsrechter:   G.J. Beltman
Toeschouwers:  150

Scoreverloop:  2. Maarten Jansen 1-0

Kaarten:  geel :  WVF :  Dion Reijnen, Hessel Berends, Michel Koning
SVZW: M. Wensing, Ruud ter Heide, Bas Woesthuis
Opstellingen:
WVF:  te Wiele,  Reijnen,  Poppen , Stals , Kamping,(71. Modderman), Bouwmeester,  Bouwhuis, van Brummen, Kristian Bril,(46. Berends),  Lennart Bril, (71. Michel Koning), Muttihin Yükselen
SVZW: Achterhoek, Zwiers, Wensing, Holtkamp, Uguz, ter Heide,(86. Kerr),  van Keulen, Aman, Woesthuis, Ek, (71. Ter Avest), Jansen (67 Prumers)

Gerelateerde artikelen

Back to top button