Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WVF verliest in slotfase van Sparta Enschede

Zwolle – Zaterdag trad WVF aan tegen de nummer twee op de ranglijst Sparta Enschede. Deze tegenstander is traditioneel lastig te bespelen en heeft veel kracht en lengte in de gelederen. ’s Middags om drie uur werd er afgetrapt op een wel heel verdord en kurkdroog hoofdveld. Beide elftallen begonnen aftastend aan de wedstrijd waarbij het spel op een neer golfde maar echte doelpogingen ontbraken. Tot de 30e minuut waarbij vleugelflitser Berends zijn directe man voorbij raasde en de bal bij de tweede paal voorgaf waar Ruijsch kon binnen koppen. Echter redde de Spartaanse doelman op miraculeuze wijze waardoor de 0-0 stand op het scorebord bleef, dit was tevens de ruststand.

De tweede helft bleek veel interessanter te worden. Sparta had lucht gekregen van de tussenstanden op andere velden en zocht meer de aanval. Echter was de grootste kans voor Max Goudbeek, hij werd vanaf rechts bediend en hoefde de bal slechts een duwtje te geven om een doelpunt te maken. Helaas lukte dit niet en rolde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Sparta kwam hier goed weg en de wedstrijd werd een open strijd. Keeper Te Wiele onderscheidde zich door twee zekere doelpunten uit zijn doel te ranselen en had een engeltje op de paal.

Ook WVF kreeg in de omschakeling kansen om een doelpunt te maken en ook deze werden niet verzilverd. Grosso modo zou een gelijkspel een logisch resultaat zijn gezien de verhoudingen. Echter bij een van de laatste aanvallen van Sparta Enschede werd de achterlijn gehaald en de bal voorgetrokken. In de kluts valt de bal binnen, de assistent-scheidsrechter van WVF geeft direct een vlagsignaal, bal is over de achterlijn geweest, echter besluit scheidsrechter Assink op eigen waarneming dat het een geldig doelpunt is. De gemoederen lopen logischerwijs hoog op maar zijn beslissing wordt niet herzien.

Een domper van jewelste voor de mannen in het blauw wit. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 11 mei. Tegenstander is FC Zutphen.