Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

WVF opnieuw winnaar stadsderby tegen Be Quick ’28

Zwolle – Net als in de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Westenholte stapte WVF zaterdag als winnaar van het veld. Ook nu was het net als destijds Martijn Ruijsch die het verschil maakte. Met een assist en een doelpunt stond hij aan de basis van deze overwinning. Naast Martijn was er ook een hoofdrol weggelegd voor de al vroeg in de wedstrijd voor Hessel Berends ingevallen Lucas Velner in deze wedstrijd. Door deze overwinning kan de ploeg uit Westenholte zich op de laatste speeldag nog plaatsen voor de Play Offs voor een plaats in de Eerste klasse. Hoe anders was dat een jaar geleden toen de ploeg zich op de laatste wedstrijddag veilig speelde. Het heeft in een jaar tijd veel progressie geboekt en dat biedt met de nodige jongelingen in de ploeg perspectief voor de toekomst.

De start van deze wedstrijd was veel belovend, al binnen vijf minuten zag de thuisclub een doelpunt uit een vrije trap afgekeurd worden door de scheidsrechter en was Martijn Ruijsch met twee vrije trappen buiten de zestien dichtbij het openingsdoelpunt. De eerste verdween maar net langs de paal en de tweede verdween op de lat. Dat waren ook de enige twee wapenfeiten van WVF in het eerste deel van de wedstrijd, waarin Be Quick’28 het spel bepaalde en WVF teruggetrokken bleef spelen en gokte op de lange bal die zelden aankwam bij de voorwaartsen. Bovendien werd Be Quick geen strobreed in de weg gelegd in de opbouw. Het was dan ook niet verwonderlijk en niet onverdiend dat de thuisclub op voorsprong. Het was Oosterhof die ongehinderd rond de zestien de bal breed legde op de eveneens volledig vrijstaande Oortburg die met een droge knal Mike te Wiele kansloos liet en daarmee op 1-0 zette.

tekst gaat verder onder de foto

Vlak voor rust kreeg WVF nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Het was Jabir Mazouz die met een pass Martijn Ruijsch een vrije doortocht bezorgde, maar Martijn zag zijn bal langs de uitlopende doelman Jager op de paal belanden. Na rust een ander WVF, dat besefte dat als het nog uitzicht wilde houden op het extra toetje er wel gewonnen moest worden vanmiddag. Lucas Velner een talent uit de jeugdopleiding van WVF had deze boodschap goed begrepen en eiste samen met de slimme Martijn Ruijsch de hoofdrol op. Eerst snelde Lucas een verdediger voorbij en gaf een mooie lage voorzet die door Martijn Ruijsch bij de tweede paal werd binnengelopen 1-1. En dat in de 52e minuut, genoeg tijd voor WVF om de drie noodzakelijke punten te pakken.

Het kwam in de 66e minuut op voorsprong. Na een uitval was het Lucas Velner die de bal volledig vrijstaand ontving, goed bleef kijken en de bal breed legde op de meekomende Martijn Ruijsch, die vervolgens de eveneens de mee opstomende Jari Bezembinder bediende en met een schot doelman Jager van de thuisclub kansloos liet 1-2. Vlak voor tijd kreeg Be Quick’28 nog een goede kans op de gelijkmaker toen Pot de bal in de klus meekreeg en alleen op het WVF doel af kon gaan. Het was Mike te Wiele die sterk zijn doel uitkwam en de bal van de schoen van Pot plukte en daarmee zorgde dat zijn ploeg de overwinning mee kon nemen naar Westenholte.

Volgende week belooft het nog een spannende slotdag te worden. WVF speelt dan thuis tegen Vroomshoopse Boys. Deze ploeg staat drie punten achter, maar gaat bij winst de ploeg van trainer Marcel van der Steege op doelsaldo voorbij. Daarnaast kan Hulzense boys bij winst tegen SVI de vierde periode winnen als Sparta Enschede het onderspit delft in de kampioenswedstrijd tegen DOSK. Genoeg spanning dus op de slotdag van deze competitie.

BE QUICK’28 – WVF 1-2 (rust 1-0)
13. Oorburg 1-0
52 Ruijsch 1-1
66 Bezembinder 1-2
Be Quick’28: Jager, Pot, Schotanus, Oorburg, Nijboer, Oosterhof, Bemboom(72 Uitslag), Winkeler, Duiker(72 van der Stouwe), Rada( 59 Woltman), Francken
WVF: te Wiele, Bezembinder, van Dijk, Zweers, Koning, Meijer, Koenen, Ruijsch, Mazouz(59 van der Steege),Goudbeek, Berends( 24 Velner, 90 ten Broeke)