Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WVF gaat strijden voor plek in eerste klasse

Zwolle – Zaterdagmiddag was het de laatste speelronde in de reguliere competitie. Deze stond bol van de spanning waarbij drie ploegen streden voor het laatste ticket voor deelname aan de nacompetitie. Naast WVF waren dat Hulzense Boys en Vroomhoopse Boys, de tegenstander van vanmiddag. WVF moest winnen en deed dat ook.

WVF begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Een pass van de goed spelende Max Goudbeek op Martijn Ruijsch werd door een verdediger van Vroomshoopse boys met de hand beroerd en scheidsrechter Nijenhuis wees naar de stip. Jabir Mazouz schoot de strafschop feilloos binnen en zette zijn ploeg daarmee al vroeg op voorsprong 1-0.

De gasten uit Vroomshoop zochten direct de aanval en dat leverde ook een aantal kansen op. Zo verdween een schot van de Jong na een mooie aanval maar net over het WVF doelen zag Derks zijn schot nog maar net gekraakt worden door Joost Zweers. Toch kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na slecht uitverdedigen van WVF kreeg Harms de bal bij toeval voor zijn voeten en schoof deze beheerst binnen 1-1.

Na rust kwam WVF wederom al snel weer op voorsprong door een wonderschone treffer van Max Goudbeek die vanaf zo’n 35 meter de bal over de voor zijn doel staande Kok en via de binnenkant van de paal binnen schoot 2-1. Vroomhoopse Boys moest weer volop in de aanval om deze achterstand ongedaan te maken. Toch was het de thuisclub die de voorsprong wist te vergroten. Martijn Ruijsch begon aan een solo en werd onderuit getrokken door Drenthen waarna scheidsrechter Nijenhuis niks anders restte dan de bal wederom op de stip te leggen.

Jabir Mazouz wist hier wel raad mee en zorgde voor de 3-1 voorsprong. Via Harms kwamen de gasten nog terug tot 3-2. Verder werd er niet meer gescoord en had de ploeg van trainer Marcel van der Steege aan de enige opdracht voldaan, namelijk winnen en moest het wachten op de resultaten op de andere velden. Al snel was duidelijk dat Hulzense Boys had gewonnen en daarmee deelname aan de nacompetitie had afgedwongen.

Nadat Martijn Ruijsch als man van de wedstrijd en Max Goudbeek als maker van het mooiste WVF doelpunt van het seizoen waren gehuldigd kwam er toch nog positief nieuws uit Enschede. Sparta scoorde ruim in blessuretijd de gelijkmaker wat voor WVF reden was voor een feestje waardoor de ploeg uit Westenholte mee mag doen aan de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse.

Volgende week start de nacompetitie voor WVF. Het moet dan naar Lelystad waar het moert spelen tegen Unicum. Voor beide ploegen telt maar een ding en dat is winnen om verder te gaan.

WVF- Vroomshoopse Boys 3-2 (rust 1-1)
Doelpunten: 2. Mazouz 1-0(pen.), 36. Harms 1-1, 52. Goudbeek 2-1, 75. Mazouz 3-1(pen.), 81. Harms 3-2
Scheidsrechter: Nijenhuis
WVF: te Wiele, Bezembinder, Zweers, van Dijk, Koning(81 Reijnen), Meijer, Koenen, Ruijsch, Mazouz(87 ten Broeke), Goudbeek, Berends(70 Velner).
Vroomshoopse Boys: Kok, van Veen, Schrijver, Derks, Dogger, Harms, Hutten, Derks, de Jong(65 Veld, Drenthen(77 Bolks),Drees.