Nieuws uit ZwolleSportZaalvoetbal

WRZV Zwolle boekt ruime zege op FV United uit Enschede

Zwolle – WRZV Zwolle speelde haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eigen WRZV hallen tegen FV United uit Enschede. De eerste wedstrijd werd in september in Rijssen kansloos met 7-1 verloren.

Ook in de wedstrijd tegen FV United moesten de Zwollenaren weer belangrijke spelers missen.
Tom IJzerman en Jaoud Akloud waren geblesseerd en Mo Pour Ali Asli had andere verplichtingen.

Toch kwam de WRZV goed voor de dag en maakten Jeffrey Groeneveld, Marc van der Vegte en Kelvin Groothand hun debuut in het geel-zwarte tenue. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en het was in de 4e minuut routinier Jurian Meijntjes, die met een hard schot de keeper kansloos liet (1-0). Vervolgens was het de beurt aan de goed spelende Willem Bel die een loepzuivere hattrick maakte. Voor de rust wist Meijntjes een geweldige combinatie over vijf schijven doeltreffende at te ronden. Jabir Mazouz gooide vervolgens de wedstrijd in het slot door de 6-0 te scoren.

Na rust was FV United uit Enschede een stuk feller. WRZV Keeper Ronald Hoogezand kreeg hetdrukker en keerde veel doelpogingen. Uiteindelijk moest Hoogezand toch twee Enschedese
tegentreffers slikken (6-2).

Het duel werd grimmiger en FV United gaf nog wat extra gas. Er werden meer overtredingen
gemaakt en uiteindelijk moest ook een speler aan FV United kant met geel vertrekken. De man
meer situatie leverde de Zwollenaren toch een doelpunt op. Mazouz gleed bal over de doellijn en noteerde zijn tweede van de avond (7-2). Ook Marc van der Vegte deed nog een duit in het zakje met een schot van afstand (8-2).

De dik verdiende overwinning leverde WRZV Zwolle drie punten op en volgende woensdag 11 oktober wacht het uitduel in Hardenberg tegen HHC.