EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijsVoorpaginaZorg & Welzijn

WRZV-hallen officieel geopend

"Het gebouw is een cadeau van de stad, aan de stad."

Zwolle – De WRZV-hallen zijn officieel geopend. Het gebouw was al in gebruik genomen door diverse verenigingen en scholen, maar een feestelijke opening kon niet uitblijven. De bouw van de nieuwe WRZV-hallen begon in juni 2020. Algemeen manager Freddy Eikelboom is blij dat er weer gesport kan worden: “Het is een proces geweest van jaren om te komen tot zo’n geweldige sporthal. We zijn al twee maanden bezig, maar de opening is wel heel speciaal.”

Tijdens de opening speelden de zaalvoetballers van WRZV De Boog een wedstrijd. Volgens Sylvano, speler van WRZV De Boog is het fijn om te spelen in de nieuwe hal. Naast een potje zaalvoetbal was wethouder René de Heer aanwezig bij de opening en werd er een video getoond over de bouw van de spiksplinternieuwe hallen.

© RTV Focus Zwolle

Cadeau van de stad, aan de stad

Volgens Freddy Eikelboom leeft het gebouw. Zo zitten er jeans in de muren voor de isolatie en de wastafels komen uit een ander gebouw. “Je ervaart het, voelt het en ruikt het. Het is allemaal gerecycled materiaal. Het pand voorziet zichzelf volledig. Gas is er ook niet. Het is een cadeau van de stad, aan de stad,” aldus Eikelboom.

© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button