Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Wright for Rights – Amnesty roept Zwolle op om brieven te schrijven

Zwolle – Kom op zaterdag 11 december tussen 10 en 17 uur naar Stadkamer Centrum om samen, met 1.5 meter afstand, brieven en kaarten te schrijven. Ieder uur is er een hoogwaardig intermezzo. Kinderen zijn van harte welkom. Wethouder Dorrit de Jong zal om 12.00 openen.

RTV Focus zendt de hele dag live uit op de volgende kanalen: KPN 1396 T-Mobile 783 Ziggo 44

RTV Focus verzorg de livestream

Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december – Internationale dag van de Rechten van de Mens – miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Oók in Zwolle en omgeving komen mensen samen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven.

Jouw hulp is hard nodig

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten.

Dit jaar komt Amnesty International onder andere in actie voor de 16-jarige Mikita Zalatarou uit Belarus (Wit-Rusland). Hij stond op een vriend te wachten toen hij verzeild raakte in een demonstratie waar hij niks mee te maken had. Hij werd gearresteerd en ervan beschuldigd een molotovcocktail naar de politie te hebben gegooid. In gevangenschap werd hij geslagen en kreeg hij elektrische schokken toegediend, terwijl hij epilepsie heeft. Ondanks gebrek aan bewijs werd Mikita veroordeeld tot 5 jaar gevangenschap. We schrijven voor Mikita’s vrijlating.

Ook schrijven we voor Wendy Galarza uit Mexico. Zij is een activist en demonstreerde in november 2020 voor gerechtigheid in de zaak van de moord op een vrouw die Alexis heette. Tijdens de demonstratie begon de politie te schieten. Wendy werd geraakt door politiekogels. Ze diende een aanklacht in tegen de politie. Maar degenen die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de schoten, zijn nog niet vervolgd. We schrijven voor gerechtigheid.

Elke actie telt, ook deze mensen hebben je steun hard nodig.

Goed nieuws

Eerder voerden we actie voor milieuactivist Jani Silva uit Colombia. Zij werd ernstig bedreigd en liet ons weten:

‘Uit de grond van mijn hart zeg ik dat ik nog leef vanwege deze actie. Die heeft hen ervan weerhouden om mij te doden, omdat ze weten dat jullie er zijn.’ Op zaterdag 11 december van 10 tot 17 uur ben je VAN HARTE welkom in de grote zaal van Stadkamer Centrum en op vrijdag 10 december in Cultuurhuis Stadshagen. We nemen de Corona Maatregelen in acht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button