Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWonenZorg & Welzijn

WOZ-waardes bekend, bezwaar maken binnen zes weken

Zwolle – Ieder jaar bepaalt GBLT de WOZ-waardes voor woningen en bedrijven in Zwolle. De WOZ-waarde is te vinden op taxatieverslagen. Het taxatieverslag staat in de documenten in de beveiligde Mijn Loket omgeving via gblt.nl.

De WOZ-waarde kan anders zijn

De WOZ-waarde verandert mee met veranderingen van verkoopprijzen van woningen en bedrijven. Dit komt omdat de verkoopprijzen van woningen en bedrijven onderdeel zijn van de berekening van de WOZ-waarde. GBLT bepaalt de WOZ-waarde op basis van uw situatie. Door de situatie op de woningmarkt kan de WOZ-waarde hoger zijn dan u verwachtte.

Oneens met de WOZ-waarde? Maak gratis bezwaar

Iedereen kan makkelijk bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via Mijn Loket op gblt.nl. In het bezwaar geeft men aan waarom men het oneens is met de WOZ-waarde. De taxateurs van GBLT beoordelen het bezwaar. Klopt het bezwaar? Dan past GBLT de WOZ-waarde aan. De indiener krijgt van GBLT een brief met de beslissing. Ga voor meer informatie naar gblt.nl/bezwaar-woz.

Bezwaar maken binnen zes weken

Iedereen kan de WOZ-waarde ook op de belastingaanslag vinden die men van GBLT ontvangt. Men heeft vanaf dat moment zes weken om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Wie heeft gekozen voor de Berichtenbox van Mijn Overheid ontvangt zijn of haar belastingaanslag via de Berichtenbox.

Vragen of hulp nodig?

Ga voor vragen naar gblt.nl. Of bel voor 1 april zodat GBLT op tijd kan helpen met een bezwaar. Men kan GBLT bellen op het nummer 088-064 55 55. Zij zijn open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button