Berkum ontvangt titelkandidaat Excelsior

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Excelsior ’31 en krijgt dus voor de tweede achtereenvolgende week een ‘troonpretendent’ in de Hoofdklasse B voor de kiezen. De Tukkers hebben nog een reële kans op de titel, maar treffen in Berkum een opponent die de laatste tijd aardig is opgeveerd.
“De afgelopen weken zijn we voor elkaar door het vuur gegaan en als we dat blijven doen hebben we zeker een kans om van Excelsior te winnen,” verwacht Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob. “Doordat we als team echt voor elkaar werken boeken we resultaten, die lijn moeten we zaterdag doortrekken.”

Sterke defensie

Excelsior draait al het hele seizoen bovenin mee, waarbij de sterke defensie opvalt want de ploeg uit Rijssen heeft, samen met Sparta Nijkerk, de minst gepasseerde achterhoede van de Hoofdklasse B. Twee weken geleden liepen de kansen op de hoofdprijs schade op toen Excelsior met 2-0 verloor bij koploper Staphorst maar afgelopen zaterdag richtte de ploeg van trainer Peter Wesselink zich weer op. Excelsior won toen met 2-1 van streekgenoot DETO Twenterand, terwijl enkele concurrenten punten lieten liggen. Het duel tegen DETO had twee heel verschillende gezichten want Excelsior kwam moeilijk op stoom en na een half uur kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Na rust stond er een heel ander Excelsior op het veld en de Rijssenaren kwamen binnen een minuut na de hervatting op 1-1 door Hakim Ezafzafi. Excelsior bleef drukken en werd daar in de 69e minuut voor beloond, toen clubtopscorer Hielke Penterman de 2-1 binnen liep. De ploeg uit Rijssen staat door die overwinning nu op de derde plaats met zes punten achterstand op Staphorst, maar heeft een duel minder gespeeld dan de lijstaanvoerder.

Langszij

Berkum verloor in november in Rijssen met 2-1 van Excelsior, waarbij het al na enkele minuten 1-0 stond door Ezafzafi. Toen de Zwollenaren een kwartier voor tijd langszij kwamen door Johnsen Bacuna leek Berkum er toch een punt uit te slepen, maar dat feest ging niet door. In de 83e minuut scoorde Cem Köse de 2-1 en zo bleef Berkum, niet voor het laatst dit seizoen, kort voor tijd alsnog met lege handen achter.
De laatste weken gaat het een stuk beter met de ploeg van trainer Raymond Schuurman. Na twee gewonnen duels speelde Berkum afgelopen zaterdag knap met 1-1 gelijk bij titelkandidaat ACV. Nadat Berkum-keeper Dominic van Hoof daar in de eerste helft een penalty stopte kwamen de Zwollenaren na rust op voorsprong, toen aanvoerder Marc van der Meulen een strafschop wél benutte. ACV leek daarmee af te stevenen op de tweede thuisnederlaag van dit seizoen, maar de Drenten kwamen in blessuretijd bij een alles-of-niets-offensief nog op 1-1. Met dat puntje bleef Berkum negende in de Hoofdklasse B, maar de verschillen zijn klein en de concurrentie is moordend. Berkum kan zich niet veroorloven punten te morsen, terwijl tegenstander Excelsior moet blijven winnen om niet af te haken in de spannende titelrace.
De wedstrijd Berkum-Excelsior ’31 op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Michael Eijgelsheim uit Oirschot.