Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Wipstrikkers blij met 1 jaar ‘Zwaaistenen’

Zwolle – Er wordt al een jaar lang gezwaaid voor een glimlach in de Zeeheldenbuurt in Zwolle. In deze buurt in de Wipstrik liggen zo’n 20 zwaaistenen in de stoep voor de ramen van mensen. Het is de bedoeling dat voorbijgangers vriendelijk zwaaien naar de bewoners. Doel van dit project is meer sociale betrokkenheid in de wijk. Woensdagmiddag gingen Marloes Markslag en Corinne Tijsseling  langs de deuren om 1 jaar ‘Zwaaistenen’ te vieren.

Zwaaien levert altijd een glimlach op en mensen ervaren het als een moment van gezelligheid. Soms kan een zwaaigroet zelfs iemand oppeppen Corinne Tijsseling, ‘Zwaaistenen’

 

Zwaaistenen Wipstrik – Foto © RTV Focus Zwolle

Zwaaien naar een ander of de ander groeten, we doen het allemaal wel eens. Maar hoe vaak kijken we bewust naar onze (woon)omgeving zodat we zien wat we voorheen niet zagen: mensen om naar te zwaaien.
Tijsseling (bedenker van het initiatief): “Zwaaien levert altijd een glimlach op en mensen ervaren het als een moment van gezelligheid. Soms kan een zwaaigroet zelfs iemand oppeppen. Door bewust naar een ander te zwaaien en elkaars blik te zoeken, vang je elkaars glimlach waardoor zwaaien meer betekenis krijgt.” Dit kleine maar waardevolle gebaar werd woensdagmiddag daarom nog eens extra onder de aandacht gebracht.

Zwaaistenen Wipstrik – Foto © RTV Focus Zwolle

De Nationale ‘Zwaaien voor een glimlach’-dag werd gehouden ter ere van het éénjarige bestaan van de Zwaaisteen, waarvan de eerste van Nederland in de Zwolse wijk Wipstrik zijn geplaatst. Voor wie niet weet wat een Zwaaisteen is: het is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand, die voorbijgangers uitnodigt om te zwaaien naar degene waar de Zwaaisteen voor het huis ligt. Behalve in Zwolle liggen er inmiddels Zwaaistenen van Schouwen-Duiveland tot aan Noord-Friesland.

Zwaaistenen
Zwaaistenen Wipstrik – Foto © RTV Focus Zwolle
Zwaaistenen Wipstrik – Foto © RTV Focus Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button