Voorpagina

Winter nog één keer op bezoek

Weerbericht door Jelle Muller

Weerbericht voor vrijdag 16 maart 2018

Zwolle – Vandaag is het een stuk kouder dan de afgelopen dagen. Waar het afgelopen nacht een graad of 4 was zal het vandaag nauwelijks warmer worden. Vanuit Duitsland trekt koude lucht over het hele land uit en daardoor wordt het vandaag slechts 5 graden, om vanaf het begin van de middag langzaam te dalen.

De inval van de koudere lucht gaat gepaard met regen, later op de dag kan deze regen overgaan in lokaal een beetje natte sneeuw. Vanaf de avond wellicht ook even droge sneeuw. Zeker in het oosten van Overijssel kan dit een dekje van 3 centimeter sneeuw opleveren. Elders zal de sneeuw nauwelijks blijven liggen.

In de nacht naar zaterdag is het koud met -3 of -4 graden en zaterdag overdag blijft het lang bewolkt. Later op de dag komt de zon er steeds meer bij en de temperatuur blijft rond het vriespunt liggen. Misschien noteren we wel een vrij extreme late ijsdag. In de nacht naar zondag vriest het met 6 of 7 graden onder het vriespunt vrij fors en ook zondag en maandag is het vrij winters. Wel met veel zon maar ook een koude wind.

Jelle Muller

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button