EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste laadplein elektrische trucks voor Noordoost Nederland geopend bij Tielbeke / Nijwa

Zwolle – In Zwolle is vrijdag 20 oktober een nieuw laadstation voor elektrische trucs geopend. Het initiatief komt van Tielbeke en Nijwa, twee logistieke bedrijven die samen willen werken aan de verduurzaming van de sector. Het is het eerste openbare laadstation voor elektrische bedrijfs- en vrachtwagens in Noordoost Nederland.

Aan de Botterweg, waar Tielbeke haar stadshub Zwolle heeft, is het laadstation gevestigd. Vanuit deze hub levert Tielbeke producten aan bedrijven en particulieren in Zwolle en omgeving, met behulp van elektrische voertuigen. Ook Nijwa, die naast Tielbeke zit, verkoopt en onderhoudt steeds meer elektrische trucks en bedrijfswagens.

De twee Overijsselse familiebedrijven hebben de krachten gebundeld om de overstap naar elektrisch rijden te vergemakkelijken. “We hebben veel stroom nodig om alle voertuigen op te laden. In plaats van elkaar te beconcurreren hebben we de samenwerking opgezocht”, zegt Wijnand Derkman van Nijwa. Eerder deze maand heeft het project de TVM Award voor innovatie gewonnen.

Vanaf augustus 2023 kan iedereen die gebruik wil maken van deze duurzame vorm van transport terecht bij het publieke laadstation voor elektrische trucks en bedrijfswagens (300 kW). Het laadstation ligt vlakbij de A28, op het industrieterrein Voorst. Het laadstation biedt een oplossing voor de groeiende vraag naar elektrisch vervoer in de regio.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button