HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

William Wanjiku haalt tweede zege Zwolse Halve Marathon binnen

Zwolle – De Keniaan William Wanjiku heeft zaterdagavond voor het tweede achtereenvolgende jaar de Scania Zwolse Halve Marathon op zijn naam geschreven. Wanjiku legde de 21,1 kilometer door de Zwolse binnenstad als snelste af met een nieuw parcoursrecord van 1:00:24, hiermee bleef hij dertien seconden onder het oude parcoursrecord uit 2016 van Richard Mengich (1:00:37). Filex Chemonges uit Uganda finishte als tweede met een tijd van 1:01:03. Keniaan Albert Kangogo maakte met een tijd van 1:01:05 het podium compleet. Bij de vrouwen won Melat Yisak Kejeta uit Duitsland de wedstrijd met een tijd van 1:09:29.

Deze 19e editie kende zelfs een koninklijke deelnemer. Prins Pieter-Christiaan van Oranje liep de Halve Marathon in een tijd van 1:30:45. Hij liep met rugnummer 59.