Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Willemskade afgesloten; Westerlaan en Oosterlaan 4,5 maand eenrichtingsverkeer!

Zwolle – Vanaf maandag 18 april tot en met eind augustus 2017 vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Willemskade in Zwolle. Hierdoor zal dit wegvak, voor de gehele periode van 4,5 maand, worden afgesloten voor het autoverkeer.

Omleidingen

Om het autoverkeer in goede banen te leiden zijn een aantal omleidingen bewegwijzerd en zullen de eerste periode ook verkeersregelaars aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. De Van Karnebeektunnel zal vanaf maandag, als proef, worden geopend voor autoverkeer vanuit de centrumkant van de stad.

33980624005_1be91a6e28_z
Vanaf hier is de weg straks afgesloten richting het station en de Willemskade. Tot eind augustus.

Waar moet je als autobestuurder rekening mee houden

  • De Willemskade is vanaf 18 april tot eind augustus afgesloten!
  • Dit is inclusief afsluiting van de kruising met de Rieteweg (Waar de IJsselhallen aan zitten) / Westerlaan (weg vanaf het station) en aan de andere kant de kruising naast het parkeerdek Emmawijk
  • De weg vanaf de Willemskade voor het station langs (Westerlaan en Oosterlaan) wordt éénrichtingsverkeer. Vanaf de kant van de Boni is de weg afgesloten. Je kunt niet meer met de auto via de weg voor het station bij de MediaMarkt en de Pathé komen!
33939374376_28e1945663_z
De Van Karnebeektunnel gaat als proef open om het verkeer vanaf de Boni richting het station weg te leiden richting het Hanzeland, de IJsselallee. Via de A28 afslag centrum kom je toch weer in de stad uit bij de Media Markt.

Oplossingen via A28 Centrum en Zuid en Van Karnebeektunnel

  • Kom je vanaf de Boni richting het station met de auto? Dan kun je vanaf maandag als proef door de Van Karnebeektunnel! Je komt dan aan de andere kant uit op het Hanzeland. Via de IJsselallee en een stukje A28 kun je bij afslag centrum er weer af om vervolgens bij de Pathé bioscoop en MediaMarkt uit te komen
  • Verkeer uit Stadshagen en Westenholte kan het beste de A28 pakken en ook de afslag Centrum nemen om in de stad te komen.
  • Kom je uit de Aa-Landen, Holtenbroek of Stadshagen en Westenholte dan kun je via de afslag Zuid van de A28 het beste bij het station komen. Of via de Nieuwe Veerallee voor de centrumzijde van het station, of via de IJsselallee en het Hanzeland voor de Zuidzijde van het station.

 

Reconstructie: Met de herinrichting van de Willemskade werkt de gemeente Zwolle verder aan de toekomst van de stad. Dit project is de laatste reconstructie aan de westzijde van de Zwolse binnenstad waarbij de al aangelegde busbanen worden aangesloten op de nog te bouwen busbrug. Het beoogde resultaat is een mooie stedelijke buitenruimte en een goede doorstroming voor al het verkeer. De reconstructie van de Willemskade is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button