Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

What’s next? & De Stad Verbeeldt: Dubbelexpositie in de voormalige IJsselcentrale

ZWOLLE – Op vrijdag 18 juni presenteerde Stichting De Stad Verbeeldt de Dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? in de voormalige IJsselcentrale Harculo – Zwolle. De expo valt samen met de IJsselbiënnale 2021.

Imponerende foto’s van jongeren, leven, wonen, studie, werk en intimiteit zijn tot en met 21 juni 2021 te zien in de voormalige IJsselcentrale. Het werk komt uit de kokers van drie professionele fotografen: Linelle Deunk, Flora Madu en Adrienne Norma. Maar er is meer; studenten journalistiek van hogeschool Windesheim presenteren actuele fotoseries die op dezelfde thema’s aansluiten. Daarnaast is er de de officiële opening van 038Games, onderdeel van het Virtueel Huis van Verbeelding. Aan deze omvangrijke samenwerking werkten studenten van Windesheim, Cibap en Graphic Design ArtEZ Zwolle.

Samenwerking

Samenwerking staat centraal in de Expositie De Stad Verbeeldt; naast werken van professionals kun je foto’s bewonderen van amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten. Er zijn niet alleen werken uit Zwolle te zien, zo zijn er enkele inzendingen uit Berlijn, Valencia en Gent geselecteerd voor deze expositie. Op andere panelen tonen twintig fotografen de gevolgen van de recente pandemie. Producties die soms fotojournalistiek van aard zijn en soms een meer persoonlijk of poëtisch statement vormen. Het zijn uitingen van visual storytelling waarin de impact van corona op onze samenleving wordt verbeeld.

Fietsroute langs de kunstwerken

Het is ook mogelijk om een foto- en fietsroute te volgen langs kunstwerken in Zwolle-Zuid van Harculo naar het Lübeckplein achter het station, uitgang Zuid, waar een foto expositie van De Stad Verbeeldt is te zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button