Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

WESTPAPUA ons verhaal

Zwolle – “Ontmoet elkaar en de sprekers en organisaties die mee hebben gewerkt aan het project (West Papua, Ons verhaal) en ontdek wat u zelf kunt doen voor West-Papua.” Afgelopen zaterdag was er markt op de begane grond van Stadkamer centrum voor het project WESTPAPUA ons verhaal.

In de horeca van de Stadkamer Centrum werd speciaal voor die dag onder andere zoete aardappel soep verkocht. Er werd s’ middags ook live Papeda gemaakt, de kans om dit typisch Papua gerecht te proeven! Er werden snacks en een kleine maaltijd te koop aangeboden t.b.v. COPAN.

Boekencollectie

Van 1 december 2021 tot en met 15 augustus 2022 wordt de boekencollectie ‘WEST PAPUA ons verhaal’  aangeboden in Stadkamer Centrum in Zwolle. De boekencollectie is tijdelijk toegevoegd aan de catalogus van de centrale bibliotheek en bevat onder andere uiteenlopende onderwerpen zoals:

Kunst, natuur, politiek, mensenrechten, milieu, mijnbouw, veteranen, religie, geschiedenis. Ook zijn er fictie en non-fictie romans uit eerste hand of van nazaten, scripties, rapporten, reisverslagen en vele kinderboeken.

De collectie bevat ruim 150 titels en deze zijn allen beschikbaar om uitgeleend te worden via de Stadkamer Centrum in Zwolle.

Gedurende de looptijd van de expositie zijn er een achttal thema-avonden waarbij sprekers, experts en auteurs  een thema uitvoerig zullen belichten.  Vaak zal er ook een boekpresentatie van een recent verschenen boek plaatsvinden.

Initiatief

De expositie is een initiatief van Zwollenaren, én tweede generatie Papua’s Waida Vogel-Bwefar en Don Joku. Het doel is om de bewustwording van dit vergeten stuk Nederlandse geschiedenis te vergroten door de duizenden titels geschreven over West Papua een platform te geven, waar ze anders in menig boekenkast slechts stof verzamelen. Ook de link tussen Zwolle en West Papua wordt weergegeven door Zwolse veteranen die boeiende en soms dramatische ervaringen delen.

Waar anders dan in de bibliotheek moet het verhaal West Papua verteld worden?

Gerelateerde artikelen

Back to top button