EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Werkzoekenden schrijven liefdesbrieven aan werkgevers op Valentijnsdag

ZWOLLE – In Zwolle gingen op Valentijnsdag, werkzoekenden tijdens de workshop ‘JobOn Date’, aan de slag met het schrijven van liefdesbrieven aan hun ideale werkgever. Doel was de organisaties te overtuigen dat zij als werkzoekende de perfecte match zijn.

De workshop werd georganiseerd door eventmanager Nynke de Vries van JobOn. “Tegenwoordig moet je meer doen om op te vallen als sollicitant. Deze Valentijnsactie helpt je daar zeker bij. ”

Originele brief biedt kansen om op ‘date’ te gaan

Tijdens de workshop schreven werkzoekenden uit de regio Zwolle op een ludieke manier een liefdesbrief. Via deze ‘liefdesbetuiging’ komen kandidaten in beeld bij hun ideale werkgever. In twee uur tijd schreven deelnemers een originele brief die moet opvallen en waarin ze een werkgever vragen om vrijblijvend kennis te maken tijdens een ‘date’. Aan het eind van de workshop deelde iedereen zijn of haar brief via social media, stuurde de brief op of bracht de brief persoonlijk langs bij de werkgever.

Netwerken belangrijk thema bij JobOn

Bij JobOn organiseren baanzoekers netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een nieuwe baan zoekt. Petra van der Vlugt, projectmanager bij JobOn: “Netwerken is bij ons een belangrijk thema, want tegenwoordig worden de meeste banen via netwerken gevonden. Met deze workshops creëren we via een ludieke manier kansen voor werkzoekenden om in contact te komen met werkgevers”. Op 14 februari zijn er op 10 plekken in Nederland workshops van JobOn.

JobOn (voorheen DeBroekriem) lanceert op deze dag ook haar nieuwe website www.jobon.nl. JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De events zijn gericht op het vinden van een passende baan, het vergroten van sollicitatievaardigheden en netwerken.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button