BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Werkzaamheden aan Rechtbank Zwolle gestart

Zwolle – De werkzaamheden aan de vloer en het dak van de rechtbank in Zwolle zijn gestart. De rechtbank heeft een breedplaatvloer. Deze vloer kwam in 2017 in opspraak nadat een parkeergarage bij Eindhoven Airport met diezelfde breedplaatvloer instortte. De vloer en het dak worden door een aannemer hersteld voor de veiligheid van het gebouw.

Rijksvastgoedbedrijf inventariseerde al haar gebouwen met breedplaatvloerconstructies. In eerste instantie kwam er uit het onderzoek dat alle gebouwen in orde waren. Maar uit een onderzoek met strengere normen kwam dat er wel aanleiding was tot aanvullende inspecties. Uiteindelijk bleek dat 8 gebouwen, waaronder de Rechtbank Overijssel in Zwolle, voorzorgsmaatregelen nodig hadden om het gebouw veilig te kunnen gebruiken. Delen van de vierde en vijfde verdieping zijn al sinds 2018 niet meer in gebruik.

Niet alleen de vloer, maar ook het dak wordt verbouwd. Een sneeuwstorm aan het begin van dit jaar zorgde er voor dat de sneeuw van het dak van gebouw gezogen moest worden. Wanneer er meer dan vijf centimeter sneeuw lag, moest dit door een gespecialiseerd bedrijf van het dak verwijderd worden. De verwachting is dat de verbouwing tot het voorjaar gaat duren.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button