Nieuws uit ZwolleVervoer

Werkzaamheden aan de weg vanwege aanleg kabels voor elektrische bussen

Zwolle – Begin mei start Enexis in de omgeving van het NS station met de aanleg van de elektriciteitskabels voor het buslaadstation voor de elektrische bussen die vanaf eind dit jaar gaan rijden. Het kabeltracé loopt vanaf het station langs de Hanzelaan en gaat via de IJsselallee, Ittersumallee naar het elektriciteitsstation van Enexis aan de Marsweg.

Aannemer BAM Infra Energie & Water voert de uitbreiding van het elektriciteitsnet in opdracht van Enexis uit.

De werkzaamheden vinden vooral plaats in de bermen en de stoepen en veroorzaken enige overlast. Op enkele plaatsen moet hiervoor de rijbaan worden versmald. Voetgangers worden dan naar de andere kant van de weg geleid. Op plekken waar de overlast wat groter is, zijn verkeersregelaars aanwezig om de weggebruikers te helpen. Ook kan er soms sprake zijn van wat geluidsoverlast. Gewerkt wordt er tussen 07:30 en 17:00 uur.

Op Marslanden C is een weg voor een paar dagen afgesloten (geel gemarkeerde stuk op de kaart), de bedrijven blijven bereikbaar, de omleidingsroute hiervoor is aangegeven met de gele omleidingsborden.

BAM doet er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hebt u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de klantenservice van Enexis via telefoonnummer: 088 – 857 22 90. Deze is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button