CoronavirusLevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wereldwijd gebed tegen Corona vandaag om 12 uur

Zwolle – Om 12 uur vandaag wordt door vele christenen in de wereld het Onze Vader gebeden. Ook in Zwolle zal dat gaan gebeuren. Het Diaconaal Platform Zwolle steunt hiermee de oproep van Paus Fransiscus om dit te doen. In de Peperbuskerk komen mensen bij elkaar om het gebed te bidden. Dit zal via RTV focus online te volgen zijn. Ook op de facebookpagina van de OLV Basiliek zal een livestream te volgen zijn.

Afgelopen zondag deed Paus Franciscus de oproep aan christenen wereldwijd om vandaag om 12.00 uur het Onze Vader te bidden. Paus Franciscus: “In deze benarde dagen terwijl de mensheid beeft van angst door de dreiging van de pandemie, zou ik aan alle christenen samen willen voorstellen hun stemmen te verheffen naar de hemel.”

In Nederland wordt deze oproep gedragen door de katholieke kerken, maar ook door de Protestantse kerk in Nederland. Scriba ds. Rene de Reuver: “Het past bij de oecumenische visie van de Protestantse Kerk om gezamenlijk te doen wat gezamenlijk gedaan kan worden. Mooi om nu het coronavirus ook wereldwijd om zich heen grijpt, ook wereldwijd als christenheid dit gebed van Jezus te bidden. Gebed is wat ons allen verbindt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button