Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Weissensee4Kids halen 140.000 euro op

Weissensee4Kids levert 140.000 euro op voor Ronald McDonald Huizen Zwolle en Rotterdam
en Orange Babies.

Op 23 januari 2015 schaatsten bijna 100 deelnemers op de Weissensee tijdens de vijfde editie van Weissensee4Kids (Alternatieve Elfstedentocht) ​voor de Ronald McDonald Huizen Zwolle en Rotterdam en Orange Babies. Op 27 maart jl. werd de cheque overhandigd aan de goede doelen. Dit jaar ontvingen beide goede doelen een cheque van maar liefst € 70.000,-. Dat betekent dat de Stichting Weissensee4Kids samen met haar deelnemers dit jaar in totaal € 140.000,- heeft weten in te zamelen. “Een resultaat waar we supertrots op zijn en waar deelnemers en vrijwilligers heel hard voor gewerkt hebben”, aldus het bestuur van de stichting Weissensee4Kids.

€ 50.000,- van Shimano Europe

Naast een enorme bedrag dat de stichting en de deelnemers zelf hadden ingezameld doneerde ook Shimano Europe Group een bedrag van 50.000 euro aan de Stichting Sportive4kids. De stichting, beter bekend onder de naam Weissensee4kids, zamelt met sportieve evenementen geld in voor kinderen met een moeilijke start. “Met de gulle donatie van Shimano kunnen we projecten van het Ronald McDonald Huis en Orange Babies verder ondersteunen”, aldus voorzitter Stefan van Dijk met trots.

De fabrikant van fietsonderdelen, hengelsportartikelen en roeibenodigdheden heeft dit jaar zijn werknemers gevraagd om met suggesties te komen voor een goed doel waar het bedrijf geld aan doneert. “Dit jaar gingen de meeste stemmen naar onze stichting. Het is voor ons een mooie ondersteuning in het bereiken van onze missie. We blijven sportieve evenementen organiseren, waarbij deelnemers door middel van sponsoring geld kunnen inzamelen voor de kinderen met een moeilijke start”, schetst de dankbare en blije van Dijk.
De grote donatie van Shimano werd op 27 maart overhandigd aan de stichting middels een cheque. Ook werd de totale cheque overhandigd aan Ronald McDonald Huis Zwolle en Rotterdam en Orange Babies. Dit jaar ontvangen de beide doelen een cheque van €70.000,-. Dat betekent dat de Stichting samen met haar deelnemers en sponsoren in totaal €140.000,- heeft weten in te zamelen.

Stichting Ronald McDonald Huis

De missie van de stichting uit IJsselmuiden is het werven van fondsen met behulp van schaats-, fiets- en overige activiteiten ten behoeve van de Stichting Ronald McDonald Huis en de stichting Orange Babies gevestigd te Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button