Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Luc Mats wint straatmuzikantenconcours Draadloos

Zwolle – Luc Mats is met zijn zang en gitaar de grote winnaar van het straatmuzikantenconcours Draadloos. Hij ontving zondag, uit handen van Rob Bults van Zwolle Unlimited en Anja Louwerse van Gastvrij Zwolle, een cheque van 500 euro voor zijn muzikale optreden. Luc Mats is onder andere bekend van zijn deelname aan de Voice in 2020 en in 2018 won hij het TV programma War Child met het nummer Jij & Ik. Ook staat hij regelmatig met zijn gitaar voor de Zara te spelen in de Diezerstraat.

V.l.n.r. Anja Louwerse van Gastvrij Zwolle, Rob Bults van Zwolle Unlimited en Luc Mats winnaar Draadloos 2022

Draadloos is het horecafestival waarbij akoestische straatmuzikanten op de terrassen in de gehele binnenstad live van zich laten horen. De artiesten reizen van terras naar terras. Het publiek geniet elk halfuur weer van een nieuw concert. Zo wordt een heel breed publiek dat graag verblijft in de binnenstad van Zwolle, verbonden met het festival.

Aan het concours zit een prijs vast. DRAADloos wordt begin van de avond afgesloten op het hoofdpodium op het Smulerf van Zwolle Unlimited met een spetterende finale, tijdens welke een winnaar van de dag wordt gekozen. Elk jaar is dit weer een feestje van bezoekers die mee zijn gereisd van de Zwolse terrassen, achter hun lievelingsmuzikant aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button