VoorpaginaWeer

Weerbericht

Poederlaagje sneeuw op komst

9 februari, Zwolle- Vandaag hebben we te maken met een winterdag die niet lijkt op de schitterende voorgangers van de afgelopen week. De zon is er in de vroege ochtend nog even bij maar al snel trekt de bewolking over onze regio heen en komt het kwik vanaf de late ochtend wat boven nul. Het wordt uiteindelijk ongeveer 2 graden.

Vanaf de namiddag nadert er een front. Het front wordt steeds inactiever naarmate het vanaf zee naar onze regio trekt maar het zou weleens 1 of 2 centimeter sneeuw kunnen opleveren. Zeker omdat het op een koude bodem valt kan de sneeuw makkelijk blijven liggen maar echte winterpret wordt moeilijk met zo’n dun laagje.
In de nacht naar zaterdag gaat het opnieuw vriezen. Ditmaal slechts 1 graad onder het vriespunt. Zaterdag overdag weer geregeld zon bij 5 graden en in de nacht naar zondag een kans op opnieuw wat sneeuw. Lang zal het niet duren en veel hinder zullen de carnavalsoptochten er niet van hebben want zondag overdag is het wederom 5 graden.
In de nieuwe week eerst nog lichte vorst maar daarna verlaat het winterweer ons land echt en wordt het een stukje zachter en tevens wisselvalliger.
Gemaakt door: Jelle Muller

Gerelateerde artikelen

Back to top button