AlgemeenNieuws uit ZwolleWinter Zwolle

Week vol winterse activiteiten in Dieze Oost

Zwolle – Dieze Oost heeft zoals elk jaar een aantal winteractiviteiten voor jong en oud. Donderdag 13 december 2018 zijn kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden uit de buurt Dieze Oost welkom voor het Lichtjesavond Bij Siem. Zaterdag 15 december 2018 is er voor alle wijkbewoners een Winterfair op het Simon van Slingelandtplein.

De Winterfair Dieze Oost is een gezellige mix van kermisattracties, intercultureel eten, muziek en kraampjes met koopwaar van plaatselijke ondernemers en informatie van wijkorganisaties.

Jongeren uit de wijk geven een dansoptreden waarvoor ze speciaal getraind zijn door de HipHopgroep van Diff dance.

De Winterfair is op zaterdag 15 december 2018 van 10.00 tot 15.00 uur op het Simon Slingelandtplein.

Lichtjesavond

Op donderdagavond 13 december 2018 om 19.00 uur begint het Lichtjesfeest Bij Siem. Met warme chocomelk en glühwein vertelt de winterfee een kort verhaal over de lichtjes die in de berkenboom ontstoken worden.

Kinderen die een lichtje van de fee hebben gekregen, lopen daarna in optocht met live-muziek over het Simon van Slingelandtplein.

Bij Siem

Bij Siem aan het Simon Slingelandtplein is een ontmoetingsplek voor en door wijkbewoners.

Wijkorganisaties zoals het Wijkservicepunt van de gemeente Zwolle hebben er hun werkplek en organiseren er wijkactiviteiten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button