Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Week van de scheidsrechter bij CSV’28

Tijdens de week van de scheidsrechter (4 t/m 12 oktober) trekken de scheidsrechters uit het betaalde voetbal het land in, om hun collega’s in het amateurvoetbal tijdens een wedstrijd te coachen. In totaal geeft de KNVB 10 coachclinics voor verenigingsscheidsrechters van KNVB-ARAG Fairplay gecertificeerde verenigingen.

CSV’28 ontving vorig jaar uit handen van Eric Braamhaar deze FairPlay certificering die symbool staat voor een professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers. Bij CSV’28 fluiten wekelijks zo’n 50-60 gecertificeerde jeugdscheidsrechters de wedstrijden van de jeugdteams. Dit is dan ook de reden dat de KNVB op zaterdag 11 oktober a.s. één van de coachclinics bij CSV’28 zal houden.

Hiervoor zal betaald voetbal scheidsrechter Kevin Blom ons sportpark “De Verbinding” bezoeken om de clinic te geven. Hij zal dit doen rondom de wedstrijd van CSV’28 D1 – Heino D1 (aanvang 11.00 uur) die gefloten wordt door Robin Evenboer (speler van CSV’28 B1). Robin zal deze wedstrijd begeleid worden door Kevin Blom en daarnaast zullen de overige scheidrechters diverse tips van de betaald voetbal scheidsrechter ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button