VoorpaginaWeer

Vochtig weertype

Weerbericht door Jelle Muller

Zwolle – Vandaag is het een stuk minder mooi weer dan ik in de eerste instantie had verwacht. Buien uit Duitsland hebben het afgelopen nacht in tegenstelling tot mijn verwachting volgehouden en daardoor verloopt het laatste deel van de ochtend maar ook een heel deel van de middag behoorlijk nat. Er vallen van tijd tot tijd stevige regenbuien en soms zit daar een klap onweer tussen. De temperatuur ligt daarbij rond een graad of 19.

Later in de middag af en toe ook opklaringen maar een stevige bui blijft mogelijk en de temperatuur ligt tussen de 20 en de 25 graden. De hoogste temperaturen op plekken waar de zon even doorbreekt.

In de nacht naar zaterdag is het met 15 graden wederom zacht en blijft het droog want de buien sterven uit.

Zaterdag en zondag is het met een oostenwind, meest zwak van kracht, wederom zomerweer. De temperatuur komt uit rond de 26 graden en met vooral in de ochtenden vaak zon en in de middagen en avonden wat meer wolken en soms een onweersbui is het nog behoorlijk zomers.

Na het weekend wordt het snel koeler en nemen we echt een flinke stap terug met de temperatuur. Dit lijkt echter van korte duur want richting het weekend kan de temperatuur alweer gaan oplopen.

Jelle Muller

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button