KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Wandelactie voor Hersenstichting afgerond

Zwolle – In de maand mei kwam Ben van Katwijk in actie voor de Hersenstichting. Hij liep, met zijn gele loopfiets die de bijnaam kanarie kreeg, in 30 dagen van Groningen naar Middelburg. Deze tocht deed hij niet voor niets. Hij is zelf bekend met een hersenaandoening en daarom heeft hij geld ingezameld voor de Hersenstichting. Dit heeft totaal € 4.500,-  opgeleverd. Een fantastisch resultaat!

Bierbrouwerij

Inmiddels heeft de cheque uitreiking plaatsgevonden. Een gezelschap genodigden waaronder vrijwilligers van de Hersenstichting en relaties van Ben kwamen samen in de Zwolse Bierbrouwerij Bohemean aan de Westerlaan. Eerst heeft de groep samen met Ben een ommetje gemaakt door het Park Eekhout. Dit om het gevoel te krijgen hoe Ben 516 kilometer met zijn loopfiets heeft gelopen tijdens zijn actie. En ook omdat bewegen en het maken van een ommetje goed is voor je hersenen. Daarna kreeg de groep van de Brouwerij een drankje aangeboden om te proosten op het prachtige resultaat.

Cheque

Er werd een cheque overhandigd aan regiovertegenwoordiger Joke Berendsen van de Hersenstichting. Vrijwilliger van de Hersenstichting Richard Veerman gaf ook nog een rondleiding door de Brouwerij. Inmiddels denkt Ben alweer na over een volgende actie.

Foto : Joke Berendsen
Foto : Joke Berendsen

Gerelateerde artikelen

Back to top button