Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

VVD Overijssel wil nog een snelweg naar Zwolle; N35 moet A35 worden

Zwolle – De VVD Overijssel is vrijdag van West naar Oost over de N35 door de provincie getrokken. Samen met Tweede Kamerleden Remco Dijkstra en Daniel Koerhuis en de VVD-lijsttrekker voor het Europees Parlement Malik Azmani werden de steden en dorpen langs de rijksweg.

De N35 ontspringt in Zwolle. Eerst nog in vier banen asfalt, maar al snel versmalt het naar het bekende karrenspoor. De VVD Overijssel wil daar snel verandering in brengen en ging daarom in gesprek met mensen die elke dag afhankelijk zijn van deze weg. Naast Zwolle werden Raalte, Haarle, Wierden en Almelo bezocht.

A35, een autosnelweg van Zwolle naar Twente

De VVD Overijssel wil fors blijven investeren in de N35 om uiteindelijk van het hele traject een A35 snelweg te maken die de twee economische centra Zwolle en Twente met elkaar verbindt. “Het is de levensader voor Overijssel, cruciaal voor onze economie en werkgelegenheid en een weg waar veel van de inwoners van Overijssel dagelijks gebruik van maken,” zegt Regien Courtz, de fractievoorzitter van de VVD Overijssel. “De afgelopen jaren zijn er, mede op initiatief van de VVD in de Staten en Kamer, al stappen gezet, we willen nu echt een grote slag slaan. Veiligheid en snelheid zijn hierbij cruciaal.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button