Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpaginaWeer

NS en ProRail passen dienstregeling aan voor woensdag

Het treinweerbericht voor woensdag

ZWolle – Woensdag 30 januari wordt in een groot deel van het land sneeuw verwacht. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Deze weersomstandigheden kunnen overlast veroorzaken voor weg-, lucht-, en spoorverkeer. ProRail en NS passen de NS-dienstregeling aan. Incidentenbestrijders en storingsploegen van ProRail staan paraat om het spoor en wissels zo snel mogelijk vrij te maken als dat nodig is.

Winterweer en treinen

Voor NS en ProRail is het belangrijk dat reizigers veilig en betrouwbaar kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Omdat voor morgen, woensdag 30 januari, sneeuwval verwacht wordt, nemen NS en ProRail het zekere voor het onzekere en passen de NS-dienstregeling aan. Er rijden morgen minder NS-treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de NS-treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. 80% van de NS-treinen rijdt. Waar mogelijk worden deze NS-treinen verlengd. Toch kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raden we reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. Houdt u, vooral tijdens de spits, rekening met langere reistijden of drukte. De andere vervoerders rijden wel volgens hun vaste dienstregeling.

Extra maatregelen

Door de NS-dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen. NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen treinreizigers hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Check de reisplanner

Ondanks de NS-aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen reizigers nog steeds hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen. Reizigers wordt geadviseerd om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen en vooral in de spits rekening te houden met extra drukte en een langere reistijd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button